Τοπικές Ειδήσεις

Β.Καλοπήτας : Συνάντηση με την Πρόεδρο της ΕΥΘΥΤΑ

Η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ελένη Καρύδη πρόκειται για ένα σπάνιο παράδειγμα ανθρώπου. Το 2004 πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε την οργάνωση ΕΥΘΥΤΑ για να βάλει το λιθαράκι της στην προσπάθεια για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Κι έκτοτε, ο σκοπός της οργάνωσης έγινε και σκοπός της ζωής της.

Μέσα από πληθώρα δράσεων, η ΕΥΘΥΤΑ προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμα για την ανάγκη για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Ρόδου, για αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς μας και την ενίσχυση της οδικής παιδείας.

Οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε φορέα, κάθε δράση, κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο να εκμηδενίσει τον βαρύ φόρο αίματος της ασφάλτου στα νησιά μας. Είναι ανεπίτρεπτο η μικρότερη περιφέρεια της Ελλάδος να βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο βάσει τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο καθένας από την δική το θέση, με τις δικές του ικανότητες, οφείλουμε να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους των νησιών μας. Δίπλα σε κάθε φορέα αλλά και όλοι ατομικά μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε στην αλλαγή για την ίδια την κοινωνία, για τις επόμενες γενιές, για τους δικούς μας ανθρώπους.

Είναι επιτακτική η άμεση βελτίωση του οδικού δικτύου σε τοπικό, επαρχιακό και εθνικό επίπεδο, αύξηση του φωτισμού και τοποθέτηση έξυπνου δικτύου φωτισμού των δρόμων, η αναβάθμιση και αύξηση των γραμμών συγκοινωνιών των ΜΜΜ και η εντατικοποίηση των ελέγχων των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

 

Βάιος Καλοπήτας 2.10.2020

#twra_mazi #οδική_ασφάλεια #ΕΥΘΥΤΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου