Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί της Ρόδου στο μεγαλύτερο διάστημα της Δευτέρας, «έπληξαν» το ξεκίνημα του Παγκόσμιου τουρνουά τένις με την επωνυμία ΙTF JUNIOR RHODES CUP που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στο Κορακόνερο ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης.

Η έντονη βροχόπτωση, ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν τους περισσότερους από τους αγώνες και έτσι πραγματοποιήθηκαν μόνο ένας στο ταμπλό των αγοριών και τέσσερις στο ταμπλό των κοριτσιών.

Στα αγόρια, στο μοναδικό παιχνίδι που έγινε, ο Ροδίτης Μιχάλης Πιστόλας ηττήθηκε από τον Ρώσο Nikita Sadilin με 2 – 0 σετ (6 – 0, 6 – 0) και αποχαιρέτησε έτσι την διοργάνωση. Ο Ρώσος είναι Νο 1414 στον κόσμο.

Στα κορίτσια, η ημέρα άφησε μια γλυκόπικρη γεύση για τις Ελληνίδες καθώς στα παιχνίδια που έγιναν δυο προκρίθηκαν και δυο αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Η Μελπομένη Κίτση επικράτησε με 2 – 0 σετ (6 – 3, 6 – 1) της Γερμανίδας Alena Neuner και η Λύδια Βλάχου με το ίδιο σκορ (6 – 3, 6 – 1) της Νορβηγίδας Beatrice Henriette FAURENG . Αντίθετα αποκλείστηκαν οι Ελένη Λαζαρίδου και η Αναστασία Σία. Η πρώτη έχασε με 2 – 0 σετ (6 – 0, 6 – 1) από την Σουηδέζα Hanna AXELSSON και η δεύτερη από τη Νεοζηλανδή Mia Vukica Milojevic με 2 – 0 σετ επίσης (6 – 3, 6 – 1). Χωρίς αγώνα προκρίθηκαν οι Μαρία Καλλίστρου, η Ralitsa Alexandrova (Βουλγαρία), η Μιχαέλα Λακή και η Tea Lukic (Γερμανία).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ