Αθλητικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα beach volley Κ18: Νίκη για Καρδούλια και Καλιόζη, ήττες για Γκιζέττη και Πιτσιγκώνη στην πρεμιέρα

Με το δεξί ξεκίνησαν τη πορεία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley Κ18 που διεξάγεται στο Sportcamp στο Λουτράκι οι Δωδεκανήσιοι Δημήτρης Καλιόζης και Γιάννης Καρδούλιας.
Την ήττα γνώρισαν στο πρώτο τους παιχνίδι οι Αλεξανδρουπολίτες Ανδρέας Κοντοστάθης και Κυριάκος Κεσκίνης, όπως και ο Αντώνης Καρύκας από την Αθήνα με τον Κρητικό Κωνσταντίνο Βένιο.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας στις κατηγορίες Κ19 και Κ22, Καλιόζης και Καρδούλιας για τον Α’ όμιλο έκαναν τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στους Φινλανδούς Χάνινεν και Γκροφιέ και πήραν τη νίκη στο φινάλε με 2-1 (19-21, 21-14, 15-12) σετ.
Τα επόμενα παιχνίδια για το δίδυμο των Καλιόζη και Καρδούλια, είναι, αρχικά απέναντι στους Γερμανούς Γιόχανινγκ και Σάκερμαν και στην συνέχεια απέναντι στους Λετονούς Γκλάτς και Βίλιμεκ .
Για τον Η’ όμιλο, ο Κοντοστάθης και ο Κεσκίνης παρά την προσπάθειά τους, κυρίως στο πρώτο σετ κόντρα στους Τσέχους Ρίντβαλ και Βάστφαλ γνώρισαν την ήττα με 2-0 (22-20, 21-12) σετ. Ακολουθεί η αναμέτρηση με τους Μολδαβούς Ουσάτοφ και Ντίντορτσιουκ και τους Ρουμάνους Μπίλτιου και Ονοφρέι.
Τέλος, για τον F’ όμιλο ο Βένιος και ο Καρύκας προσπάθησαν απέναντι στους Γάλλους Ροσί και Ντουβάλ αλλά δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 2-0 (21-15, 21-15) σετ. Κόντρα στους Ελβετούς Χούνζικερ και Φρίντλ και στους Άγγλους Μόργκαν και Σοτσζέβκα θα προσπαθήσουν να πάρουν τη πρόκριση για την επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ελβετία επιβλήθηκε της Αγγλίας με 2-0 σετ.
Όσον αφορά στα κορίτσια, την πρώτη τους νίκη σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση πανηγύρισαν στην άμμο του Sportcamp στο Λουτράκι οι Αθηναίες Κατερίνα Κατέρη και Αγγελική Κοντακιώτη. Με δύο ήττες ξεκίνησαν στους ομίλους τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley Κ18 οι Κρητικές Ιωάννα Κοντζεδάκη και Ελευθερία Φετφατζή και η Θεσσαλονικιά Ελπίδα Πιτσιγκώνη με τη Ροδίτισσα συμπαίκτριά της Σταματίνα Γκιζέττη.
Παρά την ήττα τους στη πρεμιέρα του Β’ ομίλου από την Ουκρανία, Κατέρη και Κοντακιώτη καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια απέναντι στις Ρουμάνες Μίου και Κερετσέσι επικράτησαν με 2-0 (23-21, 21-18) σετ, νίκη που τις βάζει στο κόλπο πρόκρισης στους 24 της Ευρώπης. Στην συνέχεια θα αντιμετωπίσουν την Μπισλίμι και την Τάκι από το Κόσοβο.
Στον Α’ όμιλο, Πιτσιγκώνη και Γκιζέττη στο πρώτο τους παιχνίδι ηττήθηκαν από τις Μοντέιρο και Σάντος από τη Πορτογαλία με 2-0 (21-15, 21-12) σετ και στη συνέχεια από τις Γαλλίδες Σομπεζάλ και Λορέν με 2-0 (21-10, 21-12) σετ. Τώρα θα αντιμετωπίσουν τις Δανές Μπέρου και Μπασόε για να διεκδικήσουν την τρίτη θέση που οδηγεί στους 24 της διοργάνωσης.
Παρά την καλή τους εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία και τη κατάκτηση του πρώτου σετ, η Φετφατζή και η Κοντζεδάκη ηττήθηκαν από τις Ποσεντέλ και Καλάρ με 2-1 (17-21, 21-17, 15-09) στη πρεμιέρα τους σε διεθνή διοργάνωση στην άμμο. Στη συνέχεια δεν τα κατάφεραν και απέναντι στις Τσέχες αδερφές Παβέλκοβα και έχασαν με 2-0 (21-09, 21-09) σετ. Απέναντι στις Λετονές Έμπερε και Κονσταντίνοβα θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία να προχωρήσουν στη διοργάνωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου