Ειδήσεις

«Να στελεχωθεί με γιατρό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου»

Tην άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τήλου με γιατρό, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην Ερώτησή του επισημαίνει ότι η Τήλος είναι ουσιαστικά ανοχύρωτη υγειονομικά, αφού ο γιατρός που υπηρετεί σήμερα στο νησί, υπηρετεί με σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και το Υπουργείο Υγείας.

Ο συγκεκριμένος γιατρός δεν μπορεί να πάρει άδεια, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης, ενώ ο στρατιωτικός γιατρός που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, εκτός του ότι έχει ειδικότητα αναισθησιολόγου, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες συνταγογράφησης.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας, τονίζει:

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τήλος είναι ενδεικτικό. Το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν δεν υπάρξουν γενναία κίνητρα δεν πρόκειται να έρθουν γιατροί στα νησιά. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και οι προσφορές της αυτοδιοίκησης και άλλων οργανώσεων.

Έχω καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση που περιλαμβάνει οικονομικά και θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς που υπηρετούν στα νησιά. Την πρότασή αυτή η κυβέρνηση αρνείται να την συζητήσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 27 Ιουλίου 2016

Αρ.πρωτ: 7309/27-7-2016

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση τοποθέτηση γιατρού και νοσηλευτή στην Τήλο»

Κύριε Υπουργέ,

Η υποστελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου, είναι ένα πρόβλημα που, όχι μόνο διαιωνίζεται, αλλά και επιδεινώνεται.

Στην Τήλο, εδώ και αρκετό καιρό, οι ανάγκες στον τομέα της δημόσιας υγείας καλύπτονται από έναν γιατρό, μετά από σύμβαση που έχει συναφθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση αδείας χωρίς να υπάρξει πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Ο στρατιωτικός γιατρός που μετέβη πρόσφατα στο νησί, εκτός του ότι είναι αναισθησιολόγος, δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες συνταγογράφησης.

Κενή παραμένει η θέση της νοσηλεύτριας και το κενό καλύπτεται με αποσπάσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Έμπωνας. Η νοσηλεύτρια που είναι αυτή την εποχή αποσπασμένη, σε λίγες ημέρες θα φύγει από το νησί.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση οφείλει να θέσει ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την τοποθέτηση γιατρού και νοσηλεύτριας στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει, άμεσα, στην στελέχωση του ΠΠΙ Τήλου με γιατρό και νοσηλεύτρια, προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες της δημόσιας υγείας στο νησί.
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου