ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασκήσεις ψυχραιμίας: Ψάχνουν λύσεις ανεφοδιασμού οι ξενοδόχοι-120.000 τουρίστες πάνω στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ξενοδοχείο

Επεί­γου­σες λύσεις ανα­ζη­τούν οι ξενο­δό­χοι ανά την Ελλάδα στο μέγιστο θέμα της επάρ­κειας προ­ϊ­ό­ντων, το οποίο φαί­νε­ται να πλήττει περισ­σό­τερο τις μεγάλες μονάδες κυρίως στη νησιω­τική Ελλάδα.

«Αυτή την στιγμή φιλο­ξε­νούμε στα ξενο­δο­χεία μας 2.500 του­ρί­στες και η επάρ­κεια των προ­ϊ­ό­ντων μας είναι έως την επόμενη εβδο­μάδα. Μόνο η Ρόδος φιλο­ξε­νεί αυτή την στιγμή 120.000 του­ρί­στες και υπό τις παρού­σες συν­θή­κες είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε εισα­γω­γές», επι­ση­μαί­νει στο newmoney.gr μεγα­λο­ξε­νο­δό­χος του νησιού.

Ανα­ζη­τώ­ντας λύση στο πρό­βλημα, οι Ελληνες ξενο­δό­χοι έχουν έρθει σε επαφή με το Γενικό Λογι­στή­ριο του Κράτους για την εξα­σφά­λιση των απα­ραί­τη­των εγκρί­σεων ώστε να διευ­κο­λυν­θούν οι εισα­γω­γές προ­ϊ­ό­ντων του­λά­χι­στον για τις πιο του­ρι­στι­κές περιο­χές, ενώ μία ακόμη λύση που έχει πέσει στο τραπέζι, έως ότου εξο­μα­λυν­θεί η κατά­σταση είναι να ζητεί­ται από τους ξένους του­ρι­στι­κούς πρά­κτο­ρες που δια­τη­ρούν γραφεία στην Κύπρο να πραγ­μα­το­ποιούν εκεί τις πλη­ρω­μές, ώστε να πλη­ρώ­νο­νται μέσω Κύπρου οι προ­μη­θευ­τές. Επι­πλέον, αξιο­ποιεί­ται στο μέγιστο η δυνα­τό­τητα να απευ­θύ­νο­νται οι ξενο­δό­χοι στην τοπική αγορά, από την οποία, ούτως ή άλλως προ­έρ­χε­ται μεγάλο μέρος των προ­μη­θειών τους, ενώ μία ακόμη εναλ­λα­κτική είναι και το ”σπάσιμο” των παραγ­γε­λιών σε μικρό­τε­ρες.

Ασκή­σεις …ψυχραι­μίας

Η ζοφερή κατά­σταση την οποία αντι­με­τω­πί­ζουν οι Ελληνες ξενο­δό­χοι είναι εμφανής και από τις ασκή­σεις …ψυχραιμίας- συνερ­γα­σίας που πραγ­μα­το­ποιού­νται σε όλη τη χώρα:

Η Ενωση Ξενο­δό­χων Μαγνη­σίας και ο πρό­ε­δρος της κ. Γιώργος Ζαφεί­ρης επι­ση­μαί­νουν ενδει­κτικά: «Την τελευ­ταία πεντα­ε­τία έχουμε περάσει από πολλές δυσκο­λίες οι οποίες αφο­ρού­σαν την έλλειψη ρευ­στό­τη­τας, τα εργα­σιακά προ­βλή­ματα, την στα­σι­μό­τητα στις κρα­τή­σεις μας. Οι δυσκο­λίες αυτές είχαν πάρα πολλές φορές αβε­βαιό­τητα αλλά παρόλα ταύτα δεν βρε­θή­καμε ποτέ «πρόσωπο με πρόσωπο» με την σημε­ρινή σχεδόν ολο­σχερή έλλειψη χρη­μά­των και την παρούσα κατά­σταση σχεδόν μηδε­νι­κών κρα­τή­σεων. Είναι ίσως η πρώτη φορά που πέρα από τα επι­μέ­ρους προ­βλή­ματα, το πρό­βλημα είναι ακριβώς κοινό για όλους και υπάρχει μια κοινή απά­ντηση. Πρέπει με όλες μας τις δυνά­μεις να συνε­χί­σουμε να υπη­ρε­τούμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε: να υπη­ρε­τούμε την φιλο­ξε­νία. Φαι­νό­μενα όπως αυξή­σεις τιμών, η άρνηση πλη­ρω­μής με πιστω­τική κάρτα, η άρνηση μίσθω­σης δωμα­τίου λόγω της μη ικα­νό­τη­τας απο­στο­λής προ­κα­τα­βο­λής από τον πελάτη, η άρνηση υπαλ­λή­λου να δώσει ρέστα σε λογα­ρια­σμό, δεν πρέπει να εμφα­νι­στούν στην περιοχή μας».

Αντί­στοιχα, η συνεχής ενη­μέ­ρωση, η επι­κοι­νω­νία με φορείς που άπτο­νται του του­ρι­σμού και η προ­ώ­θηση εντύπου στους συνερ­γά­τες του εξω­τε­ρι­κού με το οποίο οι του­ρί­στες ενη­με­ρώ­νο­νται ότι οι δια­κο­πές τους στην περιοχή είναι δια­σφα­λι­σμέ­νες, είναι οι βασικές ενέρ­γειες στις οποίες προ­βαί­νουν η Ένωση Ξενο­δό­χων Πιερίας, η Ένωση Του­ρι­στι­κών Πρα­κτό­ρων Πιερίας και η Ομο­σπον­δία Ενοι­κια­ζο­μέ­νων Δωμα­τίων και Δια­με­ρι­σμά­των Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας, προ­κει­μέ­νου να ελα­χι­στο­ποι­η­θούν οι επι­πτώ­σεις της κατά­στα­σης στη χώρα στον του­ρι­σμό. «Εφι­στούμε την προσοχή σε όλους τους επαγ­γελ­μα­τίες που σχε­τί­ζο­νται με το του­ρι­στικό προϊόν, εστιά­το­ρες, εμπό­ρους, οδηγούς ταξί, ιδιο­κτή­τες πρα­τη­ρίων υγρών καυ­σί­μων, όλους όσους γενι­κό­τερα παρέ­χουν υπη­ρε­σίες, να διευ­κο­λύ­νουμε την διαμονή των επι­σκε­πτών που βρί­σκο­νται στον τόπο μας».

newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.