Ειδήσεις

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

Από την 1η Μαΐου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πραγματοποιείται η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου υπενθυμίζει στους κατοίκους άλλα και στους επισκέπτες της Ρόδου, ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε φωτιά στην ύπαιθρο αλλά και σε κατοικημένες περιοχές, ακόμα και σε ιδιόκτητους οικοπεδικούς χώρους, τουλάχιστον έως την λήξη αυτής (31η Οκτωβρίου).Οι δε παραβάτες διώκονται και ποινικά.

Το νησί της Ρόδου έχει πληγεί από τις πυρκαγιές τα προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει σημαντικό τμήμα του φυσικού της περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερη προσοχή από όλους χρειάζεται τις ημέρες με αυξημένη επικινδυνότητα (υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι κ.ά.), όπως αυτή αποτυπώνεται και από τον σχετικό χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδεται καθημερινά και για όλη την Ελλάδα, περί Ω:13.30, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ανακοινώνεται διαδικτυακά, (civilprotection.gr

Η Υπηρεσία μας, με την συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων καθώς και των εθελοντικών ομάδων θα πράξει το καθήκον της οποτεδήποτε κληθεί, όμως είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση όλων στον διαρκή και καθημερινό μας αγώνα. Διότι, για την προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος δεν αρκούν οι Πολλοί. Χρειάζονται Όλοι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου