Ειδήσεις

Σε συνεργασία με ιδιώτες η αξιοποίηση της Καλλιθέας

«Σε συνεργασία με ιδιώτες μπορούν να αξιοποιηθούν οι ιαματικές πηγές της Καλλιθέας».
Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς στη «δ» λίγο πριν επισκεφθεί το μνημείο της Καλλιθέας για να επιβλέψει τις εργασίες που εκτελούνται με ευθύνη του Δήμου Ρόδου.
«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρώσει τις εργασίες επισκευής της Ροτόντας. Η επόμενη φάση είναι η αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Καλλιθέας», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Είμαστε μια από τις 19 περιοχές της χώρας που διαθέτουν ιαματικές πηγές, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί. Το νερό αυτό αναβλύζει με σταθερή ροή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν οι ιαματικές πηγές.
Σε ερώτηση αν θα ξεκινήσει ο Δήμος Ρόδου τις διαδικασίες για την παραχώρηση ακινήτου έκτασης 220 στρεμμάτων, που ανήκει στο δημόσιο και μπορεί να αξιοποιηθεί, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε πως είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα.

«Συζητάμε για ακίνητο που είναι κοντά στην επαρχιακή οδό και έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ. Επομένως είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε προσπάθειες για την παραχώρησή του αυτή την εποχή», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Θα πρέπει να γίνει συνδυασμός δηλαδή αξιοποίηση των πηγών σε συνεργασία με ιδιώτες. Αυτή είναι η λύση που βλέπω να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη. Εκτιμώ ότι μπορούμε να εμπλέκουμε τον ιδιωτικό τομέα όταν κάτι μπορεί να λειτουργήσει για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Θα πρέπει όμως να υπάρχουν όροι και προυποθέσεις που θα λειτουργούν και προς όφελος του δημοσίου», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • φουσέρ    03.04.2014 13:12

    κύριε δήμαρχε, τι κάνατε για να μην περιέλθει το ακίνητο στο ΤΑΙΠΕΔ;
    κύριε δήμαρχε, δεν γνωρίζετε ότι καμμία ιαματική πηγή δεν έχει πιστοποίηση,
    άρα δεν έχει και της Καλλιθέας;
    γιατί δεν λέτε στους δημότες σας την αλήθεια;

Σχολιασμός άρθρου