Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Με κυβέρνηση ΝΔ κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

«Θέλω να δεσμευτώ ότι για τη ΝΔ δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό, είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του α’ δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Παπάγου-Χολαργού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι πρόκειται για έργο στολίδι για τον δήμο και έδωσε συγχαρητήρια στην προηγούμενη και τη νυν δημοτική αρχή καθώς και σε όλους όσους δούλεψαν για να ολοκληρωθεί.

«Είναι έργο για τη νέα γενιά, για τα παιδιά μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της προσχολικής αγωγής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε μια έρευνα στις ΗΠΑ που μελέτησε τις γνωστικές δυνατότητες παιδιών 15 ετών σε ζητήματα βασικής κατανόησης κειμένου και εξοικείωσης με βασικές μαθηματικές έννοιες. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, τα παιδιά που είχαν ποιοτική προσχολική αγωγή είχαν 30% καλύτερες γνωστικές δυνατότητες σε σχέση με τα παιδιά που δεν είχαν.

«Οι ανισότητες στη ζωή συχνά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ευκαιριών που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι στα πρώτα βήματα της ζωής. Είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε σε όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες. Αυτά τα παιδιά που θα χαρούν σήμερα αυτό το έργο, θα αποκτήσουν βασικές δεξιότητες στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής τους. Είναι άδικο να υπάρχουν και σήμερα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη προσχολική ζωή» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου