Ειδήσεις

Ανακατασκευάζονται τα κρατητήρια του Λιμεναρχείου

Συνάντηση κατά την οποία τέθηκε θέμα σύναψης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Ναυτιλίας, με αντικείμενο την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των κρατητηρίων που λειτουργούν στο Λιμεναρχείο Ρόδου, είχε χτες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης με τον κεντρικό λιμενάρχη κ. Σπυρίδωνα Τάτη.
Όπως δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ο κ. Φλεβάρης, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου:
«Μέσα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, όπου βρίσκονται τα εμβληματικά κτήρια της Ιταλικής περιόδου με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, είναι και το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου. Από την εποχή της κατασκευής του –πριν δηλαδή από έναν σχεδόν…. αιώνα- υπήρχαν τα κρατητήρια αυτά. Έκτοτε, λειτούργησαν για κράτηση όσων συλλαμβάνονταν για αδικήματα που αφορούσαν την λιμενική αστυνομία, καθώς ήταν ένας χώρος ο οποίος εκτός από τους κρατούμενους, τον επισκέπτονταν συγγενείς, δικηγόροι, δημοσιογράφοι κ.λπ.
Είναι αναγκαίο, λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια, να γίνουν παρεμβάσεις και εκσυγχρονισμός των κτηριακών εγκαταστάσεων. Γι’ αυτό τον λόγο, αποφασίστηκε, με κονδύλια που προέχονται από τον προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να προχωρήσουμε σε ανακατασκευή των κρατητηρίων για να αρμόζουν στην εικόνα που απαιτείται να έχει ένα σύγχρονο Λιμεναρχείο, προκειμένου να επιτελεί το έργο του προς τους κρατούμενους: ένα κρατητήριο σε σύγχρονο Λιμεναρχείο θα πρέπει να έχει υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση κ.λπ.
Ο προϋπολογισμός του έργου, είναι της τάξεως των 62.300 ευρώ και προβλέπεται να προχωρήσουμε σε βελτιωτικές αλλαγές και παρεμβάσεις. Η σύμβαση του έργου θα υπογραφεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΥΕΝ. Είναι ένα θετικό βήμα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή θα επεκταθεί και σε άλλα κεντρικά Λιμεναρχεία της Περιφέρειάς μας, καθώς βήμα προς βήμα πρέπει να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές μας. Τις βρήκαμε βέβαια προ ενός αιώνα, αλλά πρέπει να τις διατηρήσουμε και να τις ανανεώσουμε και να τις βελτιώσουμε».
Σε ερώτηση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ανακατασκευής των κρατητηρίων ο κ. Φλεβάρης δήλωσε πως δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αλλά μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης (μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι μέσα στο τρέχον έτος.
Ο αντιπεριφερειάρχης, εξέφρασε ακόμη, την θλίψη του για την απώλεια των τριών συμπολιτών μας στο Πρασονήσι, λέγοντας πως «αποτελεί πλήγμα για την τοπική κοινωνία» εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου