Ρεπορτάζ

Ο Γιώργος Στεργίου προαλείφεται σε θέση ειδικού συμβούλου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την πλήρωση μιας θέσης ειδικού συμβούλου του αντιπεριφερειάρχη αρμοδίου για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου προκήρυξε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Η πρόσληψη θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τη θητεία της περιφερειακής περιόδου εντός της οποίας προσλαμβάνεται.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
– Να κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής
– Να είναι Έλληνες πολίτες.
– Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα επιλεγούν.
– Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
– Να μην υπάρχει κώλυμα πρόσληψης από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή δικαστική συμπαράσταση ή απόλυση από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ. (άρθρα 8 & 9 του Ν. 3528/2007).
Για την πρόσληψη θα εκτιμηθεί περαιτέρω η προσωπικότητα, το είδος του πτυχίου, οι επικοινωνιακές ικανότητες, η γνώση ξένων γλωσσών, η κατοχή μεταπτυχιακού/ διδακτορικού τίτλου σπουδών.
Ο ανωτέρω ειδικός σύμβουλος υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του αντιπεριφερειάρχη, για την επικουρία του οποίου προσλαμβάνεται.
Δεν ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά για τον συγκεκριμένο τομέα δραστηριότητας της Περιφέρειας τον οποίο έχει οριστεί να εξυπηρετεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την συγκεκριμένη θέση ενδιαφέρεται και μάλιστα προαλείφεται ο κ. Γιώργος Στεργίου, εκ των στενών πρώην συνεργατών του τέως δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.
Υπήρξε εξάλλου σύμβουλος του κ. Χατζηδιάκου με εξειδίκευση στις ευρωπαϊκές πολιτικές επιστήμες.
Πρόκειται για τον δεύτερο ειδικό σύμβουλο του τέως δημάρχου που προσλαμβάνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αφού είχε προηγηθεί η πρόσληψη του πρώην ειδικού συμβούλου με εξειδίκευση στην ορθολογική αξιοποίηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων και του περιβάλλοντος κ. Χρήστου Γαμβρούδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου