Ειδήσεις

Χατζηδάκης: Ερχεται οικονομική στήριξη για τους επιστήμονες

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τη Δευτέρα 1/2/2021, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Υπουργείου για την ενίσχυση επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην πρόταση του Επιμελητηρίου για «κούρεμα» οφειλών που υπάρχουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τόνισε την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. «Η Ελλάδα παραμένει πολύ ψηλά στο θέμα του ύψους του μη μισθολογικού κόστους και θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να μειωθεί κι άλλο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών και η σημερινή αρνητική συγκυρία κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ μεταξύ των θεμάτων που έθεσε προς τον κ. Χατζηδάκη ήταν η περαιτέρω στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, η επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, η θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, ο εκσυγχρονισμός υπηρεσιών του υπουργείου.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι η πανδημία επηρέασε όλες τις χώρες και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο, υπογράμμισε την επιδότηση απασχόλησης και την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ως μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του εργατικού δικαίου, το οποίο όπως εξήγησε πρέπει να εκσυγχρονιστεί και προανήγγειλε ρύθμιση για την τηλεργασία.

Απαντώντας σε θέματα που του έθεσαν μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, είπε ότι το θέμα της επέκτασης της ενίσχυσης επαγγελματιών μέσω της καταβολής των 534 ευρώ είναι κάτι που προβληματίζει το Υπουργείο Εργασίας και θα υπάρξει σχετική συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναγνώρισε ότι εστίαση και τουρισμός έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας. Πάντως, όπως ανέφερε, αναμένεται οικονομική στήριξη για τους επιστήμονες.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους και δεσμεύθηκε ότι θα γίνει άμεσα μεγάλη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς εκφράστηκαν παράπονα από τους συμμετέχοντες για ελλιπή εξυπηρέτηση και πρόβλημα στην επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης τοποθετήθηκαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου