Η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος είναι μια εξαιρετική αθλήτρια του στίβου, όπως επίσης, μια στοργική μητέρα, μα πάνω απ’ όλα ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με σοβαρότητα, σεμνότητα, με πολλή αγάπη, προσήλωση και σεβασμό σε αυτό που κάνει.

Παρά τις ανειλημμένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις, καταφέραμε να παραχωρήσει μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα Penypeny.gr. Αναλυτικά:

-Πότε και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό;

«Από μικρό κοριτσάκι πάντα ήμουν στον αθλητισμό, με παρότρυναν οι γονείς μου και περισσότερο η μητέρα μου. Ξεκίνησα από την ενόργανη γυμναστική όταν ήμουν 7 χρονών, αλλά ο στίβος με κέρδισε στα 15. Πρότυπα δεν είχα, ήθελα να κερδίζω εγώ οπότε δε θαύμαζα άλλες αθλήτριες!».

-Τι σημαίνουν για εσάς οι λέξεις αθλητισμός και στίβος;

«Αθλητισμός σημαίνει για μένα τρόπος ζωής, υγεία, κοινωνικότητα και ευγενή άμιλλα. Ο στίβος είναι η αγάπη μου…Συναρπαστικές στιγμές…Αγώνες και το κυνήγι του δικού μου αθλητικού ονείρου».

-Πώς αισθάνεστε που τώρα είστε μητέρα και επιστρέψατε με μια πάρα πολύ σπουδαία και όμορφη διάκριση;

«Δεν μπορώ να φανταστώ για εμένα μεγαλύτερη ολοκλήρωση ως γυναίκα, σκεπτόμενη την ιδιότητά μου ως μητέρα. Όταν κρατάω την κορούλα μου αγκαλιά και με κοιτάζει στα μάτια… Η ψυχή μου γιορτάζει!».

-Από ποιον άνθρωπο του κοντινού σας περιβάλλον αντλείτε δύναμη;

«Η κόρη μου και ο άντρας μου είναι στην “πρώτη γραμμή”, αλλά θα ήμουν άδικη αν δεν αναφερόμουν στην μητέρα μου, τη γιαγιά και τον παππού μου».

-Ποια ήταν τα πρότυπα σας, όταν ξεκινούσατε;

«Ξεκίνησα επειδή μου άρεσε η ενασχόληση με τον αθλητισμό. Η καθημερινή προπόνηση με εκτόνωνε. Κάποιο πρότυπο όμως δεν είχα ποτέ. Ίσως επειδή ήθελα να κερδίζω εγώ, οπότε δεν γίνεται να θαύμαζα άλλες αθλήτριες».

-Πώς αισθάνεστε όταν αγωνίζεστε σε διεθνείς και μη, διοργανώσεις με τα Εθνικά μας χρώματα;

«Υπερήφανη! Το εθνόσημο στο στήθος έχει τεράστιο βάρος! Είναι μέγιστη τιμή και ευθύνη το δικαίωμα να αγωνίζομαι αντιπροσωπεύοντας την πατρίδα μου. Θεωρώ ότι είναι ή αν θέλετε πρέπει να είναι, η σημαντικότερη στιγμή για κάθε αθλητή».

-Μετράτε πολλές διακρίσεις και σίγουρα συγκαταλέγεστε στις κορυφαίες αθλήτριες. Ποιους θεωρείτε σταθμούς της καριέρας σας και πως νιώθετε για την κάθε σας διάκριση;

«Η κάθε νίκη, το κάθε ρεκόρ, είτε Πανελλήνιο είτε ατομικό, είναι στιγμές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή μου. Το 3ο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και η κατάκτηση του Diamond League τις ξεχωρίζω».

-Τι θα λέγατε σε κάποιον/α που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό ή τον στίβο;

«Ότι θα πρέπει να έχει υπομονή, επιμονή, συνέπεια και πολύ κέφι και διάθεση στη προπόνηση. Να μην τα παρατήσει αν τα αποτελέσματα σε αγώνες δεν είναι τα επιθυμητά γιατί η ανταμοιβή που θα νοιώσει όταν τελικά πετύχει τους στόχους του είναι ένα συγκλονιστικό συναίσθημα που αποζημιώνει για όλες τις δύσκολες στιγμές. Θέλω να επιστρέψω αγωνιστικά σε υψηλό επίπεδο μετά την εγκυμοσύνη μου και να καταρρίψω τις ατομικές μου επιδόσεις!».

-Ποια η πολυτιμότερη συμβουλή που ακούσατε και την κρατάτε μέχρι σήμερα;

«Η παρότρυνση να αγωνίζομαι όσο πιο συχνά γίνεται σε αγώνες στο εξωτερικό με όσο το δυνατόν καλύτερες αθλήτριες. Αυτές οι εμπειρίες και ο συναγωνισμός είναι που με βελτίωσαν σημαντικά σαν αθλήτρια».

-Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας με 5 λέξεις;

«Χαρούμενη, δυναμική, πεισματάρα, συνεπής, ειλικρινής»

-Ποια είναι τα μυστικά σας για να κρατιέστε σε φόρμα;

«Στη καθημερινότητά μου έχω κανόνες και τους τηρώ. Προσέχω πολύ τη διατροφή μου και δεν υπάρχει περίπτωση να “παραστρατήσω”. Εξίσου συνέπεια δείχνω και στην προπόνηση, οπότε το να κρατιέμαι σε φόρμα είναι μια φυσιολογική κατάσταση».

-Τι στόχους έχετε θέσει για το άμεσο μέλλον;

«Να επιστρέψω αγωνιστικά σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο μετά την εγκυμοσύνη μου και να καταρρίψω τις ατομικές μου επιδόσεις. Συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις και βέβαια διακρίσεις και μετάλλια».

-Οι λέξεις πάθος και σεβασμός πόσο σημαντικό ρόλο έχουν παίξει στην ζωή σας;

«Ο σεβασμός είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζω τη ζωή μου. Το πάθος το ελέγχω και το κατευθύνω με σκοπό να είναι η κινητήρια δύναμή μου για να πετυχαίνω τους στόχους μου».

-Τι θα θέλατε να πείτε κλείνοντας;

«Ότι η ζωή μας είναι μια συγκλονιστική περιπέτεια, ένα βιβλίο που η κάθε σελίδα γράφει και μια ιστορία. Άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε όχι. Έχουμε χρέος να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με ψυχραιμία, πείσμα και συνέπεια. Έχω καταλήξει στο ότι, όσο περισσότερο φως ρουφάς όταν ζεις στο φως… Τόσο περισσότερο θα φεγγοβολάς άμα βρεθείς στο σκοτάδι».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ