Ρεπορτάζ

Εγινε η ανακήρυξη των υποψηφίων στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

416 δικηγόροι έχουν δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και 10μελούς διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, που θα διεξαχθούν την 23η Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Η θητεία του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου αρχίζει στις 16 Μαρτίου 2014 και λήγει στις 31η Δεκεμβρίου 2017. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις αρχαιρεσίες έληξε την Παρασκευή, ενώ η ανακήρυξη των υποψηφίων έγινε χθες το πρωί.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, οι κ.κ. Κώστας Σαρρής και Φώτης Κωστόπουλος θα αναμετρηθούν για τη θέση του προέδρου.
Υποψήφιοι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο επιλογής των 10 μελών του διοικητικού συμβουλίου, είναι οι κ.κ. Αναστάσιος Διάκος, Αντώνιος Ζερβός, Θωμαής Καλατζή, Μαρία Καραολάνη, Βασίλειος Καταβενάκης, Στέλιος Κιουρτζής, Γεώργιος Μαυρομάτης, Βίκτωρ Μας, Καλλιόπη Παπαπαύλου-Βαρδέλη, Ιωάννης Πάππου, Βασίλειος Περίδης, Ιωάννης Σκλάβος, Γ. Ρουμελιώτης, Ελλη Βελιάδη, Λευτέρης Πάσσος, Τάσος Ντάλιας, Γιώργος Ακάκιος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Καλ. Μουστακάκη – Διακονή, Χάρης Διακοσάββας, Βάσια Παπαγεωργίου, Ευανθία Μπόνη και Μαρία Κορακάκη.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΑΡΡΗ
Ο κ. Κ. Σαρρής απηύθυνε χθες στους συναδέλφους του την ακόλουθη ανοικτή επιστολή:
“Αγαπητέ Συνάδελφε,
Εμείς που μαζί με άλλους αγαπητούς και εκλεκτούς συναδέλφους είχαμε την ευθύνη της διοίκησης του Συλλόγου και κατά την περασμένη τριετία θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε συνοπτικά προς το παρόν για ποιο λόγο διεκδικούμε στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου την ψήφο σου.
1)Η κάθοδος μας στις εκλογές με ένα συμβούλιο ανανεωμένο ούτως ώστε να απαρτίζεται από άτομα με γνώση και εμπειρία, αλλά και με άλλα άτομα πρόθυμα για προσφορά, οφείλεται στην απαίτηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων για σταθερή, σθεναρή και αταλάντευτη πορεία.

2)Γνωρίζεις ότι σε αυτήν την τριετία ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Δικηγόρων ο οποίος στις παρούσες δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες διασφαλίζει την ιδιότητα του δικηγόρου ως άμισθου δημόσιου λειτουργού, την ύπαρξη των Συλλόγων ως αυτοδιοικούμενων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, τις νόμιμες αμοιβές, τα ποσοστά των αμοιβών επί του αντικειμένου της δίκης ελλείψει έγγραφης συμφωνίας και γενικότερα την ενεργότερη και ισότιμη συμμετοχή του δικηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης. Αυτό επιτεύχθηκε όχι μέσα από στείρες αντιπαραθέσεις και πεισματικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά μέσα από τον διάλογο και την παράθεση συγκεκριμένων προτάσεων στην διαμόρφωση των οποίων ο Σύλλογος μας είχε αποφασιστική συμβολή.
Σε ενημερώνουμε επίσης ότι:
3)Διαφυλάξαμε και περιφρουρήσαμε την περιουσία του Συλλόγου στα προ της κρίσεως επίπεδα, ενώ άλλοι Σύλλογοι αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
4)Περιορίσαμε στο έπακρο τις λειτουργικές δαπάνες του Συλλόγου, λόγος για τον οποίο δεν είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικές εκδηλώσεις και διάφορες χορηγίες του Συλλόγου.
5)Διασφαλίσαμε το κύρος του Συλλόγου και σταθήκαμε αποδεδειγμένα στο πλευρό των συναδέλφων οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα.

6)Συμμετείχαμε σε προγράμματα που έχουν σαν στόχο την στήριξη των ευπαθών και οικονομικά ανίσχυρων ομάδων της κοινωνίας, στηρίζοντες παράπλευρα δια των προγραμμάτων αυτών τους συναδέλφους.
7)Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία ένταξης του Συλλόγου στην ηλεκτρονική κατάθεση των δικογράφων και ειδικότερα στο έργο «Αλληλεπιδραστικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Προδικασίες- ON LINE Εξυπηρέτηση Δικηγόρων Δικαστών Πολιτών».
8)Μεσω του site του Συλλόγου παρέχουμε τη δυνατότητα ενημέρωσης των συναδέλφων σχετικά με τα εκθέματα και πινάκια των υποθέσεων των Δικαστηρίων αστικών και ποινικών ως και για την δημοσίευση των αποφάσεων.
9)Οι συνάδελφοι έχουν άμεση και πλήρη ηλεκτρονική ενημέρωση της νομοθεσίας και νομολογίας, ως και των θεμάτων της καθημερινότητας.

Επίσης λειτουργεί η βιβλιοθήκη του Συλλόγου σε καθημερινή βάση εμπλουτιζόμενη διαρκώς με νέα συγγράμματα και διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων.
10)Αντιδράσαμε για την προσπάθεια ένταξης του Κτηματολογίου μας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, συνεργασθέντες προς τούτο και με άλλους φορείς, κίνδυνος ο οποίος τουλάχιστον προς το παρόν έχει αποσοβηθεί.
11)Διατηρούμε το αρχείο των δικογραφιών στον Σύλλογο, για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων. Στηρίζουμε οικονομικά τις υπηρεσίες του Δικαστηρίου για την εύρυθμη λειτουργία τους.
12)Ενισχύσαμε τις ομάδες του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου και συμμετείχαμε ενεργά στις διάφορες εκδηλώσεις με συναδέλφους άλλων Πρωτοδικείων και δημιουργήσαμε επίσης την θεατρική ομάδα του Συλλόγου, γενικότερα δε προβάλαμε τον Σύλλογο μέσω των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
13)Με τους αρχαιότερους συναδέλφους γνωριζόμαστε επί πολλά χρόνια, θα θέλαμε δε απευθυνόμενοι κυρίως στο νέο συνάδελφο, να τονίσουμε ότι, κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει στο ξεκίνημα του, όμως πρέπει να πιστέψει ότι το μέλλον του ανήκει και ότι πρέπει να αγωνιστεί για να το κατακτήσει. Στην προσπάθεια του αυτή ο Σύλλογος είναι ανυπόκριτα αρωγός και το ενδιαφέρον του έκδηλο έχει δε εκφραστεί ποικιλοτρόπως.

14)Θα θέλαμε να ενημερώσουμε επίσης τον νέο συνάδελφο μας ότι ο Σύλλογος μας είχε την πρωτοτυπία ανά το Πανελλήνιο να θεσπίσει το νεόσημο ένα βοήθημα στο ξεκίνημα της πορείας του. Επίσης ο Σύλλογος μας ήταν εκείνος που καθιέρωσε την χορήγηση επιδόματος παιδικών σταθμών στους συναδέλφους γονείς.
Επιπλέον ο Σύλλογος μας ήταν εκείνος που καθιέρωσε την βράβευση των παιδιών των συναδέλφων που επιτυγχάνουν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, όχι για το συμβολικό οικονομικό βοήθημα, αλλά κυρίως για την ενίσχυση των μεταξύ μας σχέσεων και δεσμών δεδομένου ότι όλοι αποτελούμε μια ευρύτερη οικογένεια.
Για μας η στήριξη των νέων συναδέλφων αποτελεί θέση ζωής. Αυτοί είναι που αποτελούν την προοπτική και το μέλλον του Συλλόγου αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Είναι η παρακαταθήκη του Συλλόγου, είναι η πλέον αξιακή επένδυση την οποία μπορούμε να κάνουμε. (δεν είναι λόγια ευκαιριακά, είναι το πιστεύω μας). Τα σεμινάρια τα οποία γίνονται στον Σύλλογο μας σε διάφορους κλάδους του δικαίου απευθύνονται κύρια στους νέους συναδέλφους. Τώρα που οι οικονομικές συνθήκες ευελπιστούμε ότι θα βελτιωθούν, είναι και άλλα πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν και σας υποσχόμαστε ότι θα γίνουν.

Οι στόχοι μας για το Δικαστικό Μέγαρο, τη συμπλήρωση των οργανικών θέσεων των δικαστών, την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Κτηματολογίου, αποτελούν πάντα την προτεραιότητα μας και δεν έχουν εγκαταληφθεί ποτέ. Η επιθυμητή λύση των προβλημάτων όταν δεν εξαρτάται μόνο από μας δεν είναι πάντα εφικτή. Είναι γνωστό ότι η αντίδραση μας σε νομοθετήματα τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης και την απονομή της, είναι πάντα άμεση, προτείνοντες πάντα συγκεκριμένες λύσεις.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μία συστράτευση, σε μίαν ενεργό συμμετοχή για να έχουμε τον Σύλλογο τον οποίο όλοι ονειρευόμαστε, διατηρώντας τα κεκτημένα αλλά και διεκδικώντας πάντοτε περισσότερα για την βελτίωση των συνθηκών ασκήσεως της δικηγορίας και γενικότερα της απονομής της δικαιοσύνης.
Πιστεύουμε ότι έχουμε το θάρρος να σας ζητήσουμε να είμαστε και πάλι μαζί.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κων/νος Σαρής Υποψήφιος Πρόεδρος
1) Αναστάσιος Διάκος, Υποψήφιος Σύμβουλος
2) Αντώνιος Ζερβός, Υποψήφιος Σύμβουλος
3) Θωμαής Καλατζή, Υποψήφια Σύμβουλος
4) Μαρία Καραολάνη, Υποψήφια Σύμβουλος
5) Βασίλειος Καταβενάκης, Υποψήφιος Σύμβουλος
6) Στέλιος Κιουρτζής, Υποψήφιος Σύμβουλος
7) Γεώργιος Μαυρομάτης, Υποψήφιος Σύμβουλος
8) Βίκτωρ Μας, Υποψήφιος Σύμβουλος
9) Καλλιόπη Παπαπαύλου-Βαρδέλη, Υποψήφια Σύμβουλος
10) Ιωάννης Πάππου, Υποψήφιος Σύμβουλος
11) Βασίλειος Περίδης, Υποψήφιος Σύμβουλος
12) Ιωάννης Σκλάβος, Υποψήφιος Σύμβουλος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου