Ανακοινώθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου η προκήρυξη του 1ου Mini Athletics Games που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά:
«Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου προκηρύσσει αγώνες ΜΙΝΙ κατηγοριών με την επωνυμία MINI AΘLETICS GAMES.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Ο αγώνας είναι ο 1ος σε σύνολο 5 αγώνων που θα διεξαχθούν στα στάδια του νησιού της Ρόδου. Θα διεξαχθεί την ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Ιανουαρίου 2018 στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου του ΔΑΚ Καλλιπάτειρα.
ΗΛΙΚΙΕΣ:
Στα MINI AΘLETICS GAMES του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-τριες:
ΜΙΝΙ ΠΠ – ΜΙΝΙ ΠΚ: 2007 – 2008 – 2009* (την ημέρα γενεθλίων έκδοση δελτίου)* (9*-10-11 ΕΤΩΝ)
1. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :

ΑΓΩΝΑΣ ΦΥΛΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΑΝΤΟΧΗ ΑΛΜΑ ΡΙΨΗ ΜΙΚΤΟ
1αMini Aθletics Games ΑΓΟΡΙΑ 50 ΜΕΤΡΑ 350 Μ ΠΑΛΊΝΔΡΟΜΟ ΑΛΜΑ Χ.Φ. 8Χ50Μ
ΚΟΡΙΤΣΙΑ 120 ΜΕΤΡΑ ΜΗΚΟΣ ΜΠΑΛΑ 1 ΚG

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

2.1 Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και να τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας (γεννημένα το 2009 την ημέρα τον γενεθλίων τους μπορούν να εκδώσουν δελτίο).
2.2 Κάθε παιδί μπορεί να δηλωθεί σε ένα (1) δρομικό, σε ένα (1) άλμα Ή μία (1) ρίψη, και στην σκυτάλη.
2.3 Στην σκυτάλη μπορούν να δηλωθούν περισσότερες ομάδες από κάθε σύλλογο, αλλά στην αξιολόγηση θα μετράει η καλύτερη επίδοση από τις ομάδες το συγκεκριμένου συλλόγου.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι τη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση technicaldirector.segasdod@gmail.com,προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ημερίδας. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

6. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:
Οι αθλητές-αθλήτριες με τις ομάδες τους θα προσέρχονται στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ, 45’ πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
7. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99.
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές των οποίων το δελτίο θα είναι θεωρημένο σύμφωνα με το νόμο.
Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα φροντίσει για την παρουσία Ιατρού.
8. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ –ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

8.1 Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση.
Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες: 1 Βαθμός
Συμμετοχή & επίδοση 6 αθλητές –αθλήτριες: 2Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 7 αθλητές –αθλήτριες: 3Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 8 αθλητές –αθλήτριες: 4Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 9 αθλητές –αθλήτριες: 5Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 10 αθλητές –αθλήτριες και πάνω: 6Βαθμοί

8.1.1 Δύο (2) Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-αθλητών σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.

8.2 Δρομικά, Αντοχή και Σκυτάλη 8×50 μ. ταχύτητα και εμπόδια.
Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.
8.2.1. 50μ ταχύτητα: Εκκίνηση από όρθια θέση.
120μ δρόμος: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής αθλήτρια τρέχει στον διάδρομό του μέχρι την αφετηρία των 60μ. και επιστρέφει στον τερματισμό.
350μ παλίνδρομο (shuttle run): Όρθια εκκίνηση από την αφετηρία των 50μ και πήγαινε-έλα 7 φορές μέχρι τον τερματισμό των 60μ.
8×50 μ. ταχύτητα και εμπόδια: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής – αθλήτρια από κάθε ομάδα έχει 2 διαδρόμους. Στην μία διαδρομή τρέχουν ταχύτητα και στην άλλη διαδρομή τρέχουν ταχύτητα με εμπόδια. Οι αθλητές θα μεταφέρουν ως σκυτάλη ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι μέχρι την αφετηρία των 50μ. όπου θα περιμένει ο αθλητής-αθλήτρια για να παραλάβει το δαχτυλίδι και να τρέξει προς τον τερματισμό των 60μ. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες ολων των αθλητών – αθλητριών της ομάδας. Η ομάδα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια (4+4) ή (3+5) ή (5+3).
8.3 Προσπάθειες στα άλματα.
8.3.1 Άλμα Χ.Φ.: Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.
Άλμα σε Μήκος μέχρι 8-9 διασκελισμούς: Εκτελείτε κανονικά με την διαφορά ότι θα ακυρώνετε η προσπάθεια εάν το παιδί δεν πραγματοποιήσει μέχρι 8 ή 9 διασκελισμούς.
Τα παιδιά και οι ομάδες θα εκτελέσουν δύο προσπάθειες στα άλματα. Προστίθενται και οι δύο προσπάθειες του κάθε αθλητή-τριας – ομάδας και με βάση αυτό παίρνει κατάταξη θέσης ως εξής 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.
8.4 Προσπάθειες στις ρίψεις.
8.4.1 Ρίψη μπάλας 1kg (ημιγονάτιση): Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.
Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνετε πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 6β., 2η 4β., 3η 3β., 4η 2β., 5η 1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι.
8.5 Κανονισμοί διεξαγωγής MINI AΘLETICS GAMES
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF (Kid’sAthletics – Teen’s Athletics) και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
8.6 Επίλυση τεχνικών θεμάτων
Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διευθυντή & Οργανωτή του προγράμματος MINIAΘLETICSGAMES, Διακονικόλα Σάββα, Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Υπεύθυνος της Ημερίδας ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος Κος Σάββας Διακονικόλας και με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

10. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Οι γυμναστές – προπονητές – στελέχη σωματείων αναλαμβάνουν ρόλους ΄΄κριτών΄΄ και γραμματείας για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας. Θα προηγηθεί συνάντηση την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 με τους προπονητές των σωματείων στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ*

ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ
10:30 50μ Αγόρια
10:40 120μ Κορίτσια
10:50 Άλμα Χ.Φ. Αγόρια
11:00 Άλμα σε Μήκος (8-9 διασκ.) Κορίτσια
11:20 ΜΠΑΛΑ 1ΚG (ημιγονάτιση) ΚΟΡΙΤΣΙΑ
11:20 350μ ΑΓΟΡΙΑ
11:35 8χ50μ μικτό ταχύτητα & εμπ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ