Τοπικές Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γρήγορα και αποφασιστικά, βάζει τάξη στο ζήτημα του μεταναστευτικού

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις».

Αναγνώριση του προβλήματος ως μεταναστευτικού και όχι προσφυγικού, εφαρμογή ενιαίων, σαφών και ξεκάθαρων κανόνων, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αύξηση των επιστροφών, προστασία των πραγματικά ευάλωτων πληθυσμών, τιμωρία της παραβατικότητας στα hot spot, κατάρτιση λίστας ασφαλών χωρών καταγωγής, είναι μερικά από τα καίρια σημεία του νομοσχεδίου «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», όπως ανέφερε στην ομιλία της, η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι είναι περήφανη για τους συμπατριώτες της νησιώτες, οι οποίοι σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού και έχουν παραδώσει μαθήματα φιλοξενίας και κατηγόρησε όσους έρχονται τώρα να τους αποκαλέσουν ρατσιστές, επειδή το πρόβλημα έχει οξυνθεί.

Η Μίκα Ιατρίδη άσκησε κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τις τραγικές παραλείψεις της, ειδικότερα το γεγονός ότι σε τέσσερα χρόνια προωθήθηκαν στην Τουρκία μόλις χίλια οκτακόσια έξι άτομα, ότι άφησαν εξήντα εννέα χιλιάδες τριακόσιες ογδόντα επτά εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου με βάση τα στοιχεία του Αυγούστου, ότι επί μία ολόκληρη τετραετία απορροφήθηκε μόνο το 22% των διαθέσιμων πόρων, ότι εξαερώθηκαν 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα με ενίσχυση των δομών και των υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της και απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνουν τα νησιά, θα πρέπει να μελετηθούν και να αναθεωρηθούν οι ανάγκες για την οργανική δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας στα Δωδεκάνησα και σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου