Ειδήσεις

Συνάντηση της Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) με τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών Δωδεκανήσου.

Στα πλαίσια σειράς επαφών με τους θεσμικούς φορείς της Δωδεκανήσου, στις 22/10/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) με τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών Δωδεκανήσου.

Από πλευράς Η/Μ, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Σταυρούλης, ενώ την ΔΚΜ εκπροσώπησαν ο Εκπρόσωπος της παράταξης, κ. Αντώνης Γιαννικουρής και οι κκ. Κωνσταντίνος Κουνάκης και Γιώργος Τζαγκαράκης.

Οι θεματικές ενότητες της συνάντησης περιλάμβαναν επαγγελματικά και επιστημονικά ζητήματα που αφορούντον κλάδο των Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων. Επίσης συζητήθηκαν διεξοδικά,  οι  αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει το ΤΕΕ ώστε να επιτελέσει ουσιαστικά τον θεσμικό του ρόλο προς τους Μηχανικούς και την κοινωνία.

Ειδικότερα, αναλύθηκε ο ρόλος που πρέπει να αναλάβει το ΤΕΕ ως κέντρο προώθησης νέων τεχνολογιών οι οποίες, μέσω της ορθής διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας, μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του επιχειρηματία, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας ως σύνολο. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν για την ανάγκη συστηματικής επιμόρφωσης/ενημέρωσης των Μηχανικών και των επιχειρηματιών για τις νέες τεχνολογίες και το οικονομικό όφελος στις επιχειρήσεις.

Ακόμα, συζητήθηκε η συμβολή που πρέπει να έχει το ΤΕΕ στα μεγάλα έργα υποδομής, προάγοντας τον σκοπό του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας.

Όσο αφορά τα επαγγελματικά ζητήματα, υπό συζήτηση τέθηκαντα επαγγελματικά δικαιώματα των Η/Μ. Το ΤΕΕ θα πρέπει να παρέχει στήριξη σε όλες τις ειδικότητες και με συστηματικές θεσμικές παρεμβάσεις να διασφαλίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλωματούχων Η/Μ, με στόχο την διασφάλιση της ποιότητας των τεχνικών έργων.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι, μόνο μέσα από την θεσμική «ομπρέλα» του ΤΕΕ μπορεί να διασφαλιστεί ο ουσιαστική τήρηση της νομοθεσίας και των κανόνων επαγγελματικής αγοράς και δικαιωμάτων τόσο μεταξύ των μηχανικών όσο και ανάμεσα στους Διπλωματούχους Μηχανικούς και τις συναφείς Τεχνικές ειδικότητες.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου