Επεσήμαναν στην κυρία Κουντουρά και υπουργό Τουρισμού, ότι από την 1η Οκτωβρίου αυξάνει ο ΦΠΑ σε νησιά, με συνέπεια τη μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους, κι εκείνη τους υπενθύμισε πως “πρόκειται απλώς για κατάργηση της έκπτωσης του 30%, από την οποία επωφελούντο έως τα σήμερα, και επομένως ένα πέρασμα στους συντελεστές που ισχύουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.”

Τόσο απλά είναι τα πράγματα κατά την υπουργό. Ένα πέρασμα!
Πιο ωμή και ανάλγητη ομολογία δεν ακούστηκε ως δικαιολογία των αδικαιολόγητων. Ηταν η ίδια η οποία στις 22/6 δήλωνε πως «Όχι μόνο οι ΑΝΕΛ, αλλά και όλοι οι Έλληνες είναι αντίθετοι με την επιβολή. Την ώρα που οι ανταγωνίστριες χώρες έχουν ευνοϊκούς όρους φορολόγησης, θα πρέπει και η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξη του τουρισμού της.»
Και η κοροϊδία συνεχίστηκε μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες των νησιών, “των οποίων οι λιγοστοί κάτοικοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να καλύπτονται βασικές τους ανάγκες”.
Ηταν την ίδια ακριβώς ημέρα στις 22/6 που ο πρόεδρος του κόμματός της, διεκήρυττε ότι η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε ανυποχώρητοι. Δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».
Και ο ΦΠΑ καταργήθηκε, και η κυβέρνηση δεν έπεσε και το πέρασμα στις καρέκλες τους έγινε μέσα από το πέρασμα της απονομής ισονομίας και της δικαιοσύνης με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Υπό μάλης τον έχει τον Μαρξ η υπουργός επί του Τουρισμού.
Δεν θα ήταν κακή ιδέα να έρθει εδώ, να τα πει αυτά. Ετσι ακριβώς όμως! Οχι στρογγυλεμένες διακαιολογίες όπως «Προσπαθήσαμε αλλά… οι δανειστές…» που ακούγονται από τους συγκυβερνήτες συναδέλφους της του ΣΥΡΙΖΑ.
Να πει στους Ροδίτες ότι «επωφελούντο έως τα σήμερα» και πως απλά «πρόκειται για ένα πέρασμα στους συντελεστές που ισχύουν στη υπόλοιπη Ελλάδα». Να δούμε εάν θα βρει πέρασμα να φύγει… Φαντάσου να μην ήταν και επί του Τουρισμού, τρομάρα της!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ