Τοπικές Ειδήσεις

Ελευθέριος  Πέντες: “Η Πάτμος έχει ανάγκη να διατηρήσει την ταυτότητά της”

της Χρυσαυγής Κολιού, Δικηγόρου

            Το πρωί της Παρασκευής, 30 Αυγούστου και σε μια αίθουσα κατάμεστη από φίλους, συγγενείς και πλήθος επισκεπτών, έδωσαν όρκο πίστεως στην πατρίδα και υπακοής στο Σύνταγμα και στους νόμους, ο νέος δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος  Πέντες καθώς και το νέο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πάτμου.

Χοροστατούντος του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Πατριαρχικού Εξάρχου π. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή της ορκωμοσίας.

         Με δεδομένη την πολιτικά ορθή αρχή της αυτογνωσίας, ο νέος Δήμαρχος μεταξύ άλλων δήλωσε: “Αναλαμβάνουμε την ευθύνη διοίκησης του ιστορικού νησιού μας, έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των προκλήσεων που θα συναντήσουμε”, συνέχισε δε αποδεχόμενος κάθε πρόκληση λέγοντας: ” Εχουμε την ευθύνη να φτάσουμε την Πάτμο μας ψηλά, εκεί που της αρμόζει”.

          Ως πρώτη και κύρια δέσμευση, ανήγαγε την αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους του νησιού καθώς και προς τους επισκέπτες, έχοντας μάλιστα ως όραμα “ένα νησί που μπορεί να μετατραπεί σε τόπο φιλοξενίας μεγάλων πολιτιστικών , αθλητικών και πολιτικοοικονομικών δραστηριοτήτων που θα αφήνουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου”, όπως χαρακτηριστικά διατύπωσε.

          Τόνισε την προσαρμογή της κοινωνικής πολιτικής του νησιού στα πετυχημένα μοντέλα πρακτικών άλλων δήμων, εμμένοντας όμως ορθά στη διατήρηση της χαρακτηριστικής ταυτότητας της Πάτμου. Δήλωσε επ’ αυτού ότι η Πάτμος “έχει ανάγκη να διατηρήσει την ταυτότητά της, την αξιοπρέπειά της και να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν με ποιότητα”. Στόχος, ακριβώς η οργάνωση και η αξιοποίηση υλικών και μη πόρων ορθά και με σύνεση.

           Τέλος, εξήρε τη σημασία της Ιεράς Μονής  με την αναφορά ότι ” το όραμά μας είναι έχοντας μια Πάτμο ενωμένη και συμπορευόμενη με τον ισχυρό μας σύμμαχο την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία που θα προκύψει και από κοινού να σχεδιάσουμε το μέλλον αυτού του τόπου  “.

         Θέτοντας ο νέος Δήμαρχος τον εαυτό του υπό την διάσταση μιας ελπιδοφόρας πορείας αλλαγής και ανάπτυξης για το νησί και συνειδητά αναφερόμενος στον αίσθημα ευθύνης του έργου του, γεννά ελπίδα ανανέωσης, προόδου και ευημερίας.

        Του ευχόμαστε ολόψυχα, καλή θητεία.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου