Ο τζόγος με τη διαχειριστική αρχή και την προκαταβολή των 30 εκατ. ευρώ που δήθεν με ευθύνη μου δεν εκταμιεύεται, συνεχίζεται αμείωτος ,λόγω προεκλογικής περιόδου, υπογραμμίζει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρώην αναπληρώτρια υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Οπως επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου, «παρά τις εξηγήσεις που έχω δώσει προς πάσα κατεύθυνση, συνεχίζεται το παραμύθι της ανικανότητας μου να εκταμιεύσω τα ποσά που εγκρίθηκαν.

Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» που πήρε τη σκυτάλη να αναθερμάνει τη συζήτηση, καλό θα είναι να μάθει τις διαδικασίες λειτουργίας των διαχειριστικών αρχών, γιατί η εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν έδωσε την απάντηση που δημοσίευσε.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού EC midday briefing, το οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I108035, ο δημοσιογράφος κ. Αντύπας, του «Πρώτου θέματος» έκανε μια γενική ερώτηση στην εκπρόσωπο Natasha Bertaud, για την κατάσταση στο θέμα της εκταμίευσης των κονδυλίων για το μεταναστευτικό (αναγκάζοντας, μάλιστα, και τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά να τον διορθώσει, λέγοντάς του «εννοείτε την Διαχειριστική Αρχή»). Η εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, όπου συζητήθηκαν «οι τελευταίες λεπτομέρειες και οι τελευταίες ματιές».

Όπως έχω δηλώσει, κι όπως θα όφειλε να γνωρίζει κάθε αντικειμενικός, ευσυνείδητος και πληροφορημένος δημοσιογράφος, η εκταμίευση των 30 εκατ., πρώτον, θα γίνει μέχρι 15.9.2015 και, δεύτερο, δεν προορίζεται για την έκτακτη κατάσταση στα νησιά, αλλά για άλλες επιλεγμένες δράσεις που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων, 2.500 ανοιχτές δομές φιλοξενίας για αιτούντες άσυλο κλπ) .

Οι έκτακτες ανάγκες αντιμετωπίζονται με την έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, ποσόν το οποίο ήδη εκταμιεύεται κι έτσι αντιμετωπίζονται τα προβλήματα στα νησιά (χώροι υποδοχής σε Κω, Λέρο, ίδρυση Κέντρου Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου που θα εγκαινιαστεί στις 4.9.2015.)

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν σκληρά σε συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές να επιτύχουν την προσωρινή πιστοποίηση των διαχειριστικών αρχών μέχρι τις 15/9, ώστε να γίνει δυνατή η εκταμίευση της προκαταβολής των 30 εκατ. ευρώ, που δεν «κινδυνεύει να χαθεί», αφού το πρόγραμμα είναι για την περίοδο 2014-2020.

Η παραπληροφόρηση, η ανευθυνότητα και ο κιτρινισμός ας μείνει στα χωράφια που ανθίζει. Μακριά από τις σοβαρές υποθέσεις της δημόσιας ζωής, ειδικά για ένα θέμα το οποίο δεν προσφέρεται για προεκλογική εκμετάλλευση, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

euro2day.gr

2 σχόλια στο Επίθεση Χριστοδουλοπούλου σε δημοσίευμα για τα 30 εκατ.

  1. Avatar Ο/Η Γιανης λέει:

    Το ακρον αωτον ασκημιας και βλακειας την πεταξε παλι την μαλ…….., Ευτυχως που φευγετε γιατι ακομη λιγο να μενατε κυβερνησι η Ελλαδα θα γινοτανε ΠΑΚΙΣΤΑΝ αλλα Τσιπρα.

  2. Avatar Ο/Η Σαββας Καβαδιας λέει:

    Δεν ντρεπεται η πρωην Υπουργος που εχει και παραπονα ? Τετοια σουπερ-ανικανοτητα και αδρανεεα πρεπει να την μαθαινουν σαν παραδειγμα σε ολα τα πανεπιστιμια του κοσμου .Μακαρι να αρχιζουν συντομα
    Ελπιζω κιολας ο λαος να τους παρουν χαμπαρι ολους τους ανικανους του Αλεξη ναι τους αποκλεισει για νεα κυβερνηση

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ