Στα τρωτά σημεία της Ρόδου επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας κκ Στράτος Καρίκης και Χατζής Χατζηευθυμίου.
Με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώνεται ένα έτος θητείας ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου δήλωσε πως θα πρέπει αν γίνει απολογισμός για να εκτιμηθεί ποια ζητήματα προχώρησαν.
«Κλείνει ένας χρόνος δηλαδή το 20% της θητείας. Θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός για να δούμε τι έχει μείνει πίσω και ποια σοβαρά θέματα δεν έχουν προχωρήσει. Κυριαρχούν τα θέματα των οικονομικών αλλά και της υγείας», δήλωσε ο κ Χατζής Χατζηευθυμίου.
Ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΗ αναφέρθηκε και στο θέμα του θαλάσσιου τουρισμού και υπογράμμισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η εταιρεία Costa που έπαψε να χρησιμοποιεί ως Home Port λιμάνια της Τουρκίας. Ο κ. Χατζηευθυμίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συντηρήσεων σχολικών κτηρίων.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Στράτος Καρίκης αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει η Ρόδος. Τόνισε με αφορμή την υποψηφιότητα του ότι ένα από τα θέματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί έμφαση μετά τις εκλογές είναι οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ.
«Η Ρόδος πρέπει να αλλάξει. Διαχρονικά δεν ελήφθησαν τα μέτρα που πρέπει. Καλό θα ήταν να δούμε και τη γενική εικόνα της . Με βάση την υποψηφιότητα μου δεν έχει μεταφερθεί στο κέντρο πως οι δήμοι είναι στα όρια τους και από οικονομικής απόψεως. Να τεθούν οι προτεραιότητες αμέσως μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση και αν προκύψει. Θα πρέπει να έχουμε συνεπή και σοβαρή στάση . Τα νησιά δεν θα αντέξουν αυξημένο ΦΠΑ.Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος να είναι πολύ παραγωγικοί μήνες», τόνισε ο κ. Στράτος Καρίκης που αναφέρθηκε και στην έναρξη λειτουργίας της μαρίνας.
Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατατέθηκε για να μην επιστραφούν από το Δήμο Ρόδου τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί από την υπηρεσία του δημοτικού φόρου.
Για τον απολογισμό που ζήτησε ο κ. Χ Χατζηευθυμίου ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε πως στον ένα χρόνο έχουν γίνει πάρα πολλά.
«Ένας χρόνος θητείας, αλλά μέσα σε αυτόν τα είδαμε όλα. Τρεις φορές προσπάθειες για αλλαγή κυβέρνησης μέχρι σήμερα. Σας ανέφερα τα προβλήματα για τα σχολεία. Σωστή η παρατήρηση για την παρέμβαση στον ΟΣΚ. Το Λιμενικό Ταμείο ασχολείται με την κρουαζιέρα.

Για τη μείωση της τιμής του νερού έχουμε πάρει απόφαση . Θα καταθέσουμε πρόταση μαζί με δήμους Ηρακλείου και Μυκόνου για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων από οργανωμένο πρόγραμμα. Για τη μαρίνα να αναφέρουμε ότι είναι στη φάση της δοκιμαστικής λειτουργίας .Πηγαινοερχόμασταν στην Αθήνα για το ΦΠΑ. Όλα αυτά αντανακλούν και στη λειτουργία της ΤΑ. Ευτυχώς έχουμε καλή συνεργασία στην ΤΑ. Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ανοίγει δρόμους. Έχουμε επικοινωνία με τον κ. Πατούλη για αρκετά θέματα», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος που ανακοίνωσε πω ς στις 11 Σεπτεμβρίου θα αφιχθεί στη Ρόδο κλιμάκιο της ΔΕΔΗΕ.
Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε σε όσα έγιναν για τη βελτίωση της κατάστασης στις παραλίες. Μίλησε όμως και για τις προσπάθειες που έγιναν για να παραχωρηθούν τα ακίνητα της Βάρης και του Καλαμώνα στο Δήμο Ρόδου.
Στις προσπάθειες για τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι παραλίες αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.
Όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας αλλά και ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκαν στην απώλεια του Λουκά Κωτσαδάμ. Με αφορμή και το θάνατο της Σεβαστής Καραγιάννη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στην έναρξη της συνεδρίασης τιμήθηκαν οι αθλητές Σταμάτης Καββάδας Μιχάλης Ανθούλας ο προπονητής κ,. Γιώργος Ανθούλας και ο κ Χρήστος Γαμβρούδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ