Ειδήσεις

Α. Στελλιάτος: Υπάρχουν ανεξέλεγκτες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής στα Δωδεκάνησα

Μια άλλη διάσταση στο θέμα του γιώτιγκ δίνει ο Αντώνης Στελλιάτος, πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού: «Ψηφίστηκε ο νέος νόμος που αφορά τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη ο οποίος προβλέπει ηλεκτρονικό μητρώο για την εγγραφή του κάθε σκάφους που έρχεται στην Ελλάδα, με όσα ορίζει η σημαία που φέρει και αν είναι επαγγελματικό ή όχι.
Με αυτό τον τρόπο θα πλήρωνε και τα τέλη πλεύσης και παραμονής του το κάθε σκάφος. Όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει ηλεκτρονικό μητρώο και για αυτό ευθύνεται το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι δεν ελέγχουμε το κάθε σκάφος που έρχεται στην Ελλάδα ανεξαρτήτως σημαίας. Μέχρι να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό μητρώο ας υπάρξει πιο αυστηρός έλεγχος για το τι κάνει κάθε σκάφος στην Ελλάδα» και προσθέτει:
«Υπάρχουν ανεξέλεγκτες ναυλώσεις σκαφών αναψυχής. Βλέπουμε στα Δωδεκάνησα να κυματίζει η τουρκική σημαία και σημαίες αμερικάνικες σε σκάφη που και αυτά ανήκουν σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων».
newmoney

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου