Ειδήσεις

“Προφητεία” G. Sachs για… Ολυμπιακούς: Η Ελλάδα θα “πατώσει”, όπως η οικονομία της

Μετά την επιτυχία που είχαν οι προβλέψεις της για το Euro 2016, η Goldman Sachs επανέρχεται με νέες προβλέψεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες στη Βραζιλία που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που παρακολουθεί “την ποιότητα του περιβάλλοντος ανάπτυξης, τον πληθυσμό, τις προηγούμενες επιτυχίες, και τις επιπτώσεις της χώρας-υποδοχής”, η Goldman καταλήγει με τις ακόλουθες προβλέψεις:

–  Κίνα και οι ΗΠΑ θα κυριαρχήσουν στον πίνακα μεταλλίων

– H απόδοση της Βρετανίας θα μειωθεί απότομα μετά την ενίσχυση που σημείωσε στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο καθώς ήταν η χώρα-υποδοχής

– Η συλλογή μεταλλίων της Ρωσίας θα κατρακυλήσει, καθώς οι περισσότεροι από τους αθλητές της δεν θα αγωνιστούν

– Η Βραζιλία θα κερδίσει έναν (σχετικά) καλό αριθμό μεταλλίων καθώς είναι η χώρα υποδοχής

– Η Ιταλία έχει πολύ καλούς ξιφομάχους και η Νότια Κορέα πολύ καλούς τοξοβόλους

– Οι αθλητικές επιδόσεις της Ελλάδας θα είναι χειρότερες από τις οικονομικές της επιδόσεις

Πώς κατατάσσονται οι χώρες στο στατιστικό μοντέλο της Goldman:

ριο
Ετσι, σύμφωνα με την GS, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να φύγουν με 106 συνολικά μετάλλια, μεταξύ των οποίων 45 χρυσά. Σε περίπτωση που οι προβλέψεις της Goldman υλοποιηθούν, θα σηματοδοτήσουν τη δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα που οι ΗΠΑ τελειώνει στην κορυφή τόσο των χρυσών μεταλλίων όσο και της γενικής κατάταξης μεταλλίων.

Η GS εκτιμά ότι η Κίνα θα τερματίσει δεύτερη, με 89 μετάλλια, εκ των οποίων τα 36 αναμένεται να είναι χρυσά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται τρίτο στη λίστα της GS με 59 μετάλλια, εκ των οποίων τα 23 αναμένεται να είναι το χρυσά, ακολουθούμενο από τη Ρωσία με 58, συμπεριλαμβανομένων 14 χρυσών, ενώ η Βραζιλία, η χώρα υποδοχής, αναμένεται να εξασφαλίσει 22 μετάλλια συνολικά – η καλύτερη επίδοσή της στην ιστορία.

Αθλητισμός vs οικονομία
Ορισμένες χώρες έχουν κακή αθλητική απόδοση σε σχέση με το τι δείχνουν οι οικονομικοί δείκτες ότι θα μπορούσαν να πετύχουν, τονίζει η GS κάνοντας μία σύγκριση μεταξύ αθλητισμού και… οικονομίας.

ριο2

Μετρώντας τη σχετική οικονομική επίδοση των χωρών, η οποία περιλαμβάνει παράγοντες όπως πληθυσμός, το κατά κεφαλήν εισόδημα, και την αποδοτικότητα, παράλληλα με το μερίδιο των Ολυμπιακών μεταλλίων μεταξύ του 1980 και του 2012, οι οικονομολόγοι της GS σημειώνουν ότι η Αυστραλία, η Ελλάδα, και η Βενεζουέλα έχουν χειρότερες επιδόσεις στους Ολυμπιακούς από ότι η οικονομία τους, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.

Ελ. Κούρταλη capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου