Η αυτοκτονία του 23χρονου φοιτητή από την Αθήνα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, ξυπνά μνήμες καθώς υπάρχουν κοινά στοιχεία με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε τη χώρα το 2015.

Τον σπουδαστή βρήκε κρεμασμένο από τα κάγκελα του δευτέρου ορόφου της σχολής Λογιστικής στις 7.00 το πρωί της Πέμπτης καθαρίστρια της σχολής.

Ο φοιτητής δεν επικοινωνούσε με κανέναν και ουδείς γνώριζε που είχε πάει, καθώς το κινητό του τηλέφωνο ήταν κλειστό. Ο αριθμός που είχε δώσει στη γραμματεία της σχολής, για επικοινωνία με την οικογένειά του σε περίπτωση ανάγκης αποδείχθηκε λανθασμένος.

Σύμφωνα με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του, ήταν άτομο χαμηλών τόνων. Δεν κυκλοφορούσε στην πόλη, ούτε είχε είχε σελίδα στο facebook όπως οι συμφοιτητές του. Η αστυνομία ερεύνησε το διαμέρισμα που διέμενε την τελευταία 5ετία αλλά δεν βρήκε σημειώματα, κάποιο ημερολόγιο ή, άλλο στοιχείο.

Η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο ο Δημήτρης να δεχόταν bullying από συμφοιτητές του, ή να είχε κάποια ερωτική απογοήτευση. Όπως είπε συμφοιτητής του «τον τελευταίο διάστημα έβλεπα πως δεν ήταν καλά. Δεν του είχα μιλήσει την τελευταία εβδομάδα και τον έψαχνα. Δεν περίμενα αυτή την κατάληξη».

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου και πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διονύσης Καφούσιας, τονίζει: «Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ο Δημήτρης, ο οποίος ήταν φοιτητής μου στο τμήμα τόσα χρόνια, δεν είναι πια στη ζωή. Ήταν στο δέκατο εξάμηνο των σπουδών του, ένας καλός φοιτητής, πολύ καλό παιδί γεμάτο ευγένεια, κλειστός χαρακτήρας βέβαια αλλά δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα. Έχω σπάσει το κεφάλι μου να μάθω ποιο θα μπορούσε να ήταν το αίτιο που τον οδήγησε στην αυτοκτονία…

Κοίταξα την καρτέλα του για να δω την συνολική του εικόνα και το παιδί χρωστούσε ακόμα 13 μαθήματα. Αλλά όλοι οι φοιτητές χρωστούν μαθήματα και μάλιστα δεν ήταν παιδί που είχε εγκαταλείψει το τμήμα του. Φέτος είχε επιλέξει να μην συμμετέχει στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου γιατί σκέφτηκα μη τυχόν είχε πιεστεί ψυχολογικά από τις εξετάσεις.

Προσπαθώ να συνδέσω τα πάντα με την επιλογή του σημείου που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του και δεν μπορώ. Ειλικρινά στενοχωριέμαι πάρα πολύ γιατί νιώθω ότι σαν να ήθελε να δηλώσει κάτι με την αυτοκτονία του και την επιλογή του σημείου. Δεν μπορώ να διασταυρώσω τίποτα. Έχω ρωτήσει τους φίλους του και δεν γνωρίζουν τίποτα. Έχουμε σκεφτεί και την ερωτική απογοήτευση αλλά δεν έχουμε καταλήξει κάπου».

tvxs.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ