Χαοτική παραμένει η κατάσταση στο αεροδρόμιο Ρόδου. Εκτός όλων των άλλων προβλημάτων, δεν λειτουργούν και οι πίνακες ανακοινώσεων με αποτέλεσμα να έχουν τοποθετηθεί ασπροπίνακες στους ιμάντες παραλαβής των αποσκευών! Ακόμη και ο πίνακας αφίξεων και αναχωρήσεων υπολειτουργεί και δεν αναφέρεται εάν υπάρχει καθυστέρηση σε κάποια πτήση.
Οι καταστάσεις αυτές ξενίζουν και δυσανασχετούν τους χρήστες του αεροδρομίου. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο δεν ξέρουν πού να σταθούν και πού να περιμένουν για τις αποσκευές τους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει τύχει στους ασπροπίνακες να αναγράφονται λάθος πληροφορίες.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, στελέχη της Fraport δηλώνουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί το πρόβλημα και ότι οι πίνακες ανακοινώσεων σε όλο το αεροδρόμιο θα λειτουργούν κανονικά.
Το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει να κάνει με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν κατά την πορεία της εργολαβίας.
Γενικότερα όμως η εικόνα του αεροδρομίου δεν είναι η καλύτερη δυνατή.
Οι χώροι άφιξης θυμίζουν γιαπί με την οροφή να παραμένει ακόμη ξηλωμένη, ενώ παντού κρέμονται καλώδια. Οδεύοντας προς την υψηλή τουριστική περίοδο, ο διεθνής αερολιμένας Ρόδου φαίνεται να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και είναι έκδηλη η ανησυχία των τουριστικών φορέων μήπως τελικά αποτελέσει αιτία δυσφήμισης του προορισμού, μέχρι, αν και όποτε, ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που θα μετέτρεπαν το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» σε ένα αεροδρόμιο σύγχρονων προδιαγραφών.
Πάντως στην Google το «Διαγόρας» συλλέγει βροχηδόν αρνητικά σχόλια και συγκεντρώνει χαμηλή βαθμολογία (2,7/5). «Τραγικό…. Σε high τουριστική σεζόν κάνουν εργασίες και είναι γιαπί… Δούλευαν μόνο 2 ιμάντες στις αφίξεις και περίμενα πάνω από 30 λεπτά τη βαλίτσα μου», έγραφε χρήστης πρόσφατα, ενώ άλλος σημείωσε: «Θα έβαζα 4 ή 5 αστέρια.
Το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικοί. Αλλά ο χαλασμένος ιμάντας το έριξε πολύ.
Περιμένεις να κάνεις check in και μετά ξανά σε άλλη ουρά με διπλή αναμονή για να δώσεις τη βαλίτσα, είναι μέγα πρόβλημα». «Γίνονται εργασίες ανακαίνισης κι ελπίζω να βελτιωθεί.
Είχε καθυστερήσει η αναχώρησή μας και μας έβγαλαν έξω από την αίθουσα αναμονής στο λεωφορείο όπου περιμέναμε όρθιοι μες στον ήλιο μισή ώρα», σχολίασε άλλος χρήστης του αεροδρομίου πριν από μία εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι τα έργα στο αεροδρόμιο Ρόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους. Πρόκειται για μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν (όταν αποπερατωθούν) τη λειτουργία και την αισθητική του αεροδρομίου.

3 σχόλια στο Σε «νεκροθάπτη» του ροδιακού τουρισμού εξελίσσεται η Fraport

  1. Avatar Ο/Η Sergio λέει:

    Κι αλλου ανακατασκευαζονται αεροδρομια, αλλα απο οργανισμους με προσωπικο με εμπειρια και γνωσεις στο αντικειμενο. Εδώ μιλαμε για ενα low-cost project, με σημαντικες αδυναμιες, ελλειψη οργανωσης και ανεπαρκες προσωπικο.

  2. Avatar Ο/Η Μαρία π λέει:

    Ευτυχώς που είναι η δημοκρατική εδώ και ξέρει πως πρέπει να είναι τα αεροδρόμια που ανακατασκευάζονται. Μάλλον θέλατε αεροδρόμια όπως ήταν εδώ και 20 χρόνια. Αυτά σας αξιζουν

  3. Avatar Ο/Η Απορίες λέει:

    Καλά που ζούσατε μέχρι σήμερα; Και δεν έχετε δεί τίποτα ακόμα….

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ