Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του στην «δ» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης, αφενός για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και αφετέρου για τις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
«Την περασμένη Κυριακή, οι Έλληνες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στα Δωδεκάνησα για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας. Εμείς ως ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι διότι και οι Δωδεκανήσιοι, έδωσαν το ηχηρό μήνυμα στην κάλπη καθώς και στην δική μας περιοχή απαιτείται μια πολιτική αλλαγή. Έχουμε ζήσει μια κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η οποία αποδείχθηκε πάρα πολύ ‘εχθρική’ απέναντι στους νησιώτες και στα νησιά. Υπενθυμίζω την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, την κατάργηση όλων εκείνων των ευνοϊκών μέτρων που στήριζαν την νησιωτικότητα και βέβαια, τα σχέδιά τους για λύση στο Αιγαίο στο πρότυπο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλα αυτά, λοιπόν, οι Δωδεκανήσιοι τα καταδίκασαν και έδωσαν στην κάλπη το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε την πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας, κάτω από αυτή την πίεση έπραξε –για μία φορά στην ζωή του!- σωστά και προκήρυξε εθνικές εκλογές. Είμαστε σίγουροι ότι και στις εθνικές εκλογές, οι Έλληνες και οι Δωδεκανήσιοι θα δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε αυτή την πολιτική η οποία ήταν ανεύθυνη και επικίνδυνη σε όλα τα ζητήματα και κυρίως στα εθνικά μας θέματα. Ο πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλήρη γνώση της ευθύνης που επωμίζεται όσον αφορά την επόμενη μέρα όπου η πατρίδα μας χρειάζεται ενότητα, χαμηλούς τόνους, ήθος, συναίνεση και πρόγραμμα για να πάμε μπροστά. Η Ν.Δ. έχει αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι και γνωστό».
Ο κ. Μπακίρης επισήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έπεσε στην παγίδα της παροχολογίας ούτε και του λαϊκισμού όπως ο κ. Τσίπρας και άλλα κόμματα ενώ με την ‘Συμφωνία Αλήθειας’ που παρουσιάστηκε στον ελληνικό λαό, που θέλει την αλήθεια, έχει καταδικάσει τον λαϊκισμό.
Όσον αφορά το γεγονός πως η Ν.Δ. αύξησε τα ποσοστά της στα Δωδεκάνησα σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2015, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου εμφανίσθηκε αισιόδοξος: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε περισσότερες έδρες σε αυτές τις εκλογές. Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε μια έντονη παρουσία των στελεχών μας σε όλη την περιοχή μας. Και ο πρόεδρός μας είχε επισκεφθεί τα νησιά, ταξίδεψε σε αυτά, μίλησε με τον κόσμο, άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα των νησιωτών και συμπεριέλαβε στην ατζέντα του τα ζητήματα της νησιωτικότητας, αποδεικνύοντας πως η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα νησιά σε εθνικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Υπάρχουν προτάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο κι επομένως, δεν είναι τυχαία η αύξηση των ποσοστών της στα Δωδεκάνησα. Πιστεύω πως έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε σωστά τα προβλήματα σε κεντρικό επίπεδο και εκτιμώ πως και την επόμενη μέρα, όταν η Ν.Δ. θα είναι κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα».
Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην οποία επανεκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος με μεγάλη διαφορά και για τον Δήμο Ρόδου, όπου πηγαίνει μπροστά ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο κ. Μπακίρης ήταν κατηγορηματικός:
«Ο κ. Χατζημάρκος, ανταμείφθηκε από τους νησιώτες για την δουλειά που έκανε κατά την διάρκεια της θητείας του ως περιφερειάρχης. Είναι ένας άνθρωπος εργατικός, πρόσφερε έργο και μας ικανοποιεί το γεγονός πως ήταν επιλογή της Ν.Δ. να τον στηρίξει. Επιπλέον, μας ικανοποιεί το γεγονός πως οι πολίτες στο Νότιο Αιγαίο δεν επηρεάστηκαν από την σκανδαλολογία που κυριάρχησε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο και ψήφισαν με γνώμονα την προσφορά.
Όσον αφορά τον κ. Καμπουράκη, είμαστε επίσης πολύ ικανοποιημένοι καθώς οι Ροδίτες έδειξαν ανοιχτά την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και του έδωσαν μεγάλο προβάδισμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα τον αναδείξουν δήμαρχο Ρόδου –γιατί κατάλαβαν όλοι ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο. Ούτε στο Νότιο Αιγαίο, ούτε και στο νησί της Ρόδου υπάρχει πλέον περιθώριο για να μείνουμε πίσω. Ειδικά στην Ρόδο, δεν έχουμε αυτό που αξίζουμε και πιστεύω ότι ο κ. Καμπουράκης μπορεί να κάνει την διαφορά –προς όφελος των πολιτών, των εργαζομένων, της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. Πιστεύω πως σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία που θα υπάρξει με την ΠΝΑΙ και την νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. η περιοχή μας θα δει πολύ καλύτερες μέρες».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου δήλωσε πως ο κομματικός μηχανισμός είναι έτοιμος για τις εθνικές εκλογές και ήδη ξεκίνησαν οι πρετοιμασίες σε εσωκομματικό επίπεδο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ