Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να δείξει ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι παραιτήσεις στελεχών αλλά και υποψηφίων βουλευτών να έχουν ήδη αρχίσει. Ο Μάνος Επιτροπάκης ανακοίνωσε πως φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι Ντόλιος και Θεολογίτου ότι δεν θα είναι υποψήφιοι. Μέχρι τώρα 8 συνολικά  έχουν αντιδράσει. Και η λίστα μεγαλώνει.

Η κίνηση της Φώφης Γεννημάτα αιφνιδίασε πολύ κόσμο στο ΚΙΝΑΛ. Ελάχιστοι δείχνουν να γνώριζα τι θα πράξει ενώ μέχρι χθες πίστευαν και βάσει των διαρροών που είχαν γίνει από τη Χαριλάου Τρικούπη πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ηγηθεί του Επικρατείας στις Εθνικές εκλογές. Ακόμη και στενοί της συνεργάτες δηλώνουν πως δεν γνώριζαν τις εξελίξεις και σε πρώτη φάση αδυνατούν να ενημερώσουν σχετικά.

Την ίδια στιγμή μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ζητούν σύγκληση των οργάνων προκειμένου να συζητηθούν τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες και νυν βουλευτές θέτουν θέμα ενημέρωσης και σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Οι παραιτήσεις υποψηφίων πάντως εγείρουν μείζον θέμα, αφού οι ίδιοι φέρονται να δηλώνουν πως αν γνώριζαν πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα προχωρούσε σε ανάλογες ενέργειες δεν θα έμπαιναν στη βάσανο της προεκλογικής έκθεσης…

Μ. Επιτροπάκης: Αποχωρώ – Δεν στηρίζω δεκανίκια του Τσίπρα

ην απόσυρση της υποψηφιότητάς του από το Κίνημα Αλλαγής, μετά τις εξελίξεις αποχώρησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, γνωστοποίησε στέλεχος του κόμματος τονίζοντας ότι «Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, «Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητα μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο.
Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ