Ολοκληρώθηκε στον ΣΕΤΕ με τηλεδιάσκεψη, η συζήτηση με τους 13 πανελλήνιους φορείς-μέλη που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους του τουρισμού και τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος σε ανάρτηση του, έγινε αποτίμηση των έως τώρα ενεργειών του συνδέσμου, τέθηκαν οι προκλήσεις της επανεκκίνησης, πάντα προτάσσοντας το υγειονομικό ζήτημα και κάθε φορέας έθεσε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του.

“Καταλήξαμε ομόφωνα στο εξής: ο τουρισμός προχωρά σύσσωμος και πιο ενωμένος από ποτέ, μέσα σε μία πρωτοφανή κρίση και σε ένα πλαίσιο διεκδίκησης που θα αποπνέει ρεαλισμό και αξιοπιστία. Τα στρατηγικά μας αιτήματα θα επαναδιατυπωθούν προς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και εστιάζουν στις υγειονομικές απαιτήσεις επανεκκίνησης, στην επιδότηση της εργασίας και στην υποστήριξη των ανέργων, στη μείωση του ΦΠΑ του τουρισμού και στη μηδενική προκαταβολή φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων για το 2020.

Ο τομέας στήριξε τη χώρα στα δύσκολα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης και μπροστά στη νέα πρόκληση, ενωμένος, με την ανάλογη υποστήριξη της πολιτείας, θα επιχειρήσει να ανταπεξέλθει με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες και να ανακάμψει ισχυρότερος” σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Πηγή capital.gr

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ