Τοπικές Ειδήσεις

Ποια μέτρα θα τηρούνται στην είσοδο στο Ειρηνοδικείο

Από το Ειρηνοδικείο Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Μετά την με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ 26804/25-04-2020 απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Δικαιοσύνης ( ΦΕΚ Β΄ 1588/25-04-2020), αλλά και την από 24-04-2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, σε συνέχεια της από 327/ 27-04-2020 Πράξης της Διευθύνουσας του Ειρηνοδικείου Ρόδου, για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 εντός των χώρων του Ειρηνοδικείου μας, παρακαλούμε για την τήρηση των ακόλουθων μέτρων:
1) Είσοδος στην υπηρεσία μόνο με τη χρήση μάσκας και γαντιών. Η προμήθεια των υλικών αυτών θα γίνεται με επιμέλεια των συναλλασσομένων.
2) Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου από γραμματείς, δικαστές και μεταξύ των συναλλασσομένων προσώπων εντός της υπηρεσίας.
3)Χρήση προσωπικών στυλογράφων από γραμματείς, ειρηνοδίκες και συναλλασσόμενα πρόσωπα που θα πρέπει να φέρουν μαζί τους προσωπικούς στυλογράφους.
4) Αποφυγή της άσκοπης παραμονής εντός των χώρων της υπηρεσίας και όσο το δυνατό συντομότερη αποχώρηση των ενδιαφερομένων μετά την εξυπηρέτηση τους, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος σε άλλους πολίτες.
5)Η δια ζώσης επικοινωνία με τον Ειρηνοδίκη Υπηρεσίας θα γίνεται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (22410 29221) και εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον τελευταίο.
6) Η επίσκεψη της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου, που θα λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, θα είναι δυνατή για το κοινό μόνο κατόπιν τηλεφωνικού αιτήματος (22410 28885 και 22410 22207) αποκλειστικά για θέματα που θα αιτιολογούνται ειδικά και θα κρίνονται από τον εκάστοτε Πρόεδρο Υπηρεσίας και με την τήρηση των μέτρων της χρήσης μάσκας και γαντιών και της τήρησης αποστάσεων.
Επιφυλασσόμαστε για την τροποποίηση των ως άνω κανόνων με νεότερη ανακοίνωση ενόψει των εξελίξεων.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και ελπίζουμε στην ανταπόκριση και τη συνεργασία σας για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η ΔΙΕΥΘΥΝOΥΣΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ
ΡΟΔΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΙΑ ΔΑΜΑΛΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου