Τοπικές Ειδήσεις

«Φρένο» στην περαιτέρω υποβάθμιση της εικόνας του οδοστρώματος στο νησί της Ρόδου

«Φρένο» στην περαιτέρω υποβάθμιση της εικόνας του οδοστρώματος στο νησί της Ρόδου από τα πάσης φύσεως ακαλαίσθητα «μερεμέτια» που προκαλούν ιδιωτικές εταιρείες ως και εταιρείες κοινής ωφέλειας κατά την διάρκεια παρεμβάσεών τους, θέτει ο Δήμος Ρόδου κατόπιν εντολής του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Η αρχή έγινε προχθές από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών με αφορμή την παράταση έργου που ξεκίνησε ο ΟΤΕ για την αναβάθμιση του δικτύου του με τομές σε κεντρικές οδούς της πόλεως Ρόδου.
Αν το ορθό και το πρέπον θα ήταν να γίνεται πλήρης αποκατάσταση με νέα ασφαλτόστρωση των δρόμων οποτεδήποτε υπάρχει παρέμβαση με δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις γίνονται από εταιρείες που εξασφαλίζουν εμπορικά οφέλη και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προβλέπεται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου απέστειλαν στον ΟΤΕ το ακόλουθο έγγραφο – εγκύκλιο:
Προδιαγραφές αποκατάστασης για την με αρ. πρωτ. 16/ 46816 /2019 ΑΔΑ:687ΙΩ1Ρ-01T χορήγηση δικαιώματος διέλευσης- Άδειας εκτέλεσης εργασιών
ΣΧΕΤΙΚΑ: Το με αριθμ. πρωτ. 16/16388/23-4-2020 έγγραφό μας.
Στη συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου μας και της αυτοψίας που πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας παρουσία σας αλλά και του εργολάβου που πραγματοποιεί τις εργασίες σας, στις 28-4, σας γνωρίζουμε ότι άμεσα πρέπει προβείτε στην αποκατάσταση των κακοτεχνιών που αναφέρονται στο ανωτέρω σχετικό με αριθμ. πρωτ. 16/16388/23-4-2020 έγγραφό μας. Οι προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθήσετε τόσο για την αποκατάσταση αυτών των κακοτεχνιών αλλά και για τις υπόλοιπες αποκαταστάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων που δεν ξεκίνησαν ακόμη είτε δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη, πρέπει να γίνουν ως εξής :
Καθαίρεση του ασφαλτομίγματος τόσο αυτού που κατασκευάσατε αλλά και του υπάρχοντος, αφού προηγουμένως εκατέρωθεν της κοπής που κάνατε ή θα κάνετε με το μηχάνημα trencher , πρέπει να κάνετε καινούργια αρμοκοπή με αρμοκόπτη. Η αρμοκοπή πρέπει να είναι ευθύγραμμη και το πλάτος αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Επίσης στις περιοχές που συναντήσατε ή συναντάτε εμπόδια π.χ. δίκτυα της ΔΕΥΑΡ πρέπει να κάνετε ευθύγραμμες ορθογωνικές αρμοκοπές και αποκαταστάσεις. Κατόπιν θα διαστρωθεί ασφαλτική προεπάλειψη σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-11-01 και στην συνέχεια θα συμπληρωθεί η τομή με ασφαλτόμιγμα τύπου ΑΣ 12,5 ή ΑΣ 20 σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 05-03-11-04 σε δύο στρώσεις των 5 εκατοστών.
Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Ο Αναπληρωτής
Προϊστάμενος Δ/νσης
Τεχνικών Έργων
και Υποδομών
Μπεκιάρης Αλέξανδρος
Πολιτικός Μηχανικός Π.Ε.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου