Να στηρίξει άμεσα τις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά, με προσωπικό και εξοπλισμό, ζητά ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, από την κυβέρνηση.

Εκτιμά ότι ο τουρισμός, ειδικά μετά την πανδημία, συνδέεται άμεσα με την υγειονομική θωράκιση των προορισμών, γεγονός που προϋποθέτει ενίσχυση των δομών υγείας, ειδικά στο νησιωτικό χώρο.

«Είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει απαίτηση των επισκεπτών μας» δήλωσε, τονίζοντας ότι μπορεί να προβληθεί και ως συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας, σε συνδυασμό με το κλίμα, τα τοπικά προϊόντα και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον.

Για τη δημοτική αρχή Κω, αποτελεί μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα η ανέγερση νέου νοσοκομείου και ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 1 εκατ. για την εκπόνηση της μελέτης.
«Ζητούμε άμεσα, είπε, δέσμευση της κυβέρνησης σ’ αυτό το στόχο και δρομολόγηση των αναγκαίων διαδικασιών».

Επίσης ο Δήμος Κω διεκδικεί:
1) Άμεση προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού

2) Πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού

3) Προσθήκη 2ου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με έδρα στην Αντιμάχεια και κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό για πλήρη λειτουργία σε 24ωρη βάρδια

4) Ενοικίαση ξενοδοχείου ως Κέντρου Αναφοράς για την απομόνωση των ελαφρά νοσούντων επισκεπτών, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτη η λειτουργία του Νοσοκομείου και των ξενοδοχείων

5) Δυνατότητα διακομιδής ασθενών Covid-19 από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα τουριστικά πρακτορεία

6) Δυνατότητα ασφαλούς διακομιδής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρόδου με πλωτά μέσα, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με θαλάμους αρνητικής πίεσης

7) Παρουσία και στην Κω Κινητής Ομάδας Υγείας ειδικού σκοπού (ΚΟΜΥ) για τη διενέργεια τεστ.

«Πρόκειται για αναγκαία μέτρα οργάνωσης, κοινωνικής και οικονομικής προστασίας, διότι μπορεί να διαφημιστούμε ως χώρα “covidfree”, αλλά πρέπει να είμαστε και χώρα “covidready”, θωρακισμένοι απέναντι στο ενδεχόμενο επαναφοράς του κορωνοϊού, ώστε το ενδεχόμενο τουριστικό άνοιγμα να μην μεταλλαχθεί σε υγειονομική ταφόπλακα που αναπόφευκτα θα έχει θύμα πρωτίστως τη δημόσια υγεία» ανέφερε ο δήμαρχος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ