Με συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πεζόδρομο που βρίσκεται δίπλα από το ΑΚΤΑΙΟΝ τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά εργαζόμενοι συνδικαλιστές και φαρμακοποιοί.
Την συναυλία διοργάνωσαν η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρόδου ,προκειμένου όλοι οι πολίτες, να διαμαρτυρηθούν για τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας.
« Διοργανώνουμε εκδήλωση μαζί με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα στη δημόσια υγεία. Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά σημαδεύεται από το κλείσιμο τεσσάρων χρόνων οικονομικής και κοινωνικής βαρβαρότητας ενάντια στους εργαζόμενους τους συνταξιούχους τους νέους και τις νέες», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας που αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση.
«Εμείς οι εργαζόμενοι είδαμε να γυρίζει το εργασιακό ρολόι εκατό χρονια πίσω. Η χώρα μας στα τέσσερα χρόνια μετατράπηκε σε μια ζώνη φθηνής και ευέλικτης εργασίας χωρίς δικαιώματα. Η τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έλαβαν μέτρα και διέλυσαν το εργατικό δίκαιο. Πετσόκοψαν τις συντάξεις και διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση την παιδεία την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.
Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Χατζησάββας και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.
« Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος παρακολουθώντας τις εξελίξεις δεν μπορεί να μείνει αδιάφορες σε τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους που στερούνται ασφάλισης. Δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στην αύξηση των κρουσμάτων aids την επανεμφάνιση της φυματίωσης. Δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος όταν το 30% των φαρμακείων μέσα στο έτος 2014 θα κλείσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Νίκος Φουτούλης.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ