Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι ανέκαθεν ο προεκλογικός αγώνας στη Νίσυρο, ενόψει δημοτικών εκλογών , ήταν ένας έντονος προεκλογικός αγώνας. Μέχρι το 1998 που τέθηκε σε ισχύ ο « Καποδίστριας» οι εκλογές τόσο στο Δήμο Μανδρακίου όσο και στις Κοινότητες γινόντουσαν με αντιπαραθέσεις « και κόντρες » μεταξύ υποψηφίων δημάρχων ή κοινοταρχών που έδιναν την εικόνα του διχασμού και ίσως ένας τρίτος παρατηρητής να σχημάτιζε την εικόνα και να του δημιουργούταν η εντύπωση ότι βλέπει μπροστά του ένα λαό διχασμένο μέχρι του σημείου ακόμα και να πίστευε ότι είναι αδύνατον αυτοί οι άνθρωποι να ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ πάνω στο νησί μετά τις εκλογές. Μετά το 1998 οι εντάσεις και οι αντιπαλότητες περιστρεφόντουσαν περί τον ενιαίο Δήμο Νισύρου ήσαν πιο έντονες ακόμη, πολλές δε φορές το αποτέλεσμα των εκλογών και η εν γένει εκλογική διαδικασία είχαν συνέχεια στα διοικητικά Δικαστήρια με υποβολή ενστάσεων από τους ηττημένους.
Γινόντουσαν οι εκλογές , ορκιζόντουσαν οι νέοι άρχοντες μας , η ζωή επανερχόταν στους κανονικούς της ρυθμούς , όλα ξεχνιόντουσαν και η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ μας έμενε αλώβητη.
Οι φετινές δημοτικές εκλογές δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες. Υπάρχει και πάλι μια έξαρση , θα έλεγα παθών . όμως αυτή τη φορά 18 μέρες πριν την διενέργεια των εκλογών προβληματιζόμαστε όχι για την μετά τις εκλογές ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ μας αλλά για αυτή καθ’ αυτή την ΥΠΑΡΞΗ μας . Ύπαρξη δεν σημαίνει μόνο υπάρχω, ζω και αναπνέω . Ύπαρξη σημαίνει ζω, υπάρχω, αναπνέω , συμμετέχω , προβληματίζομαι , μιλώ, ακούγομαι , συνδιαλέγομαι , εκφράζω άποψη και τόσα άλλα σαν πολίτης , σαν Έλληνας πολίτης , σαν Νισύριος πολίτης . Νισύριος πολίτης που με τη ψήφο μου θα καθορίσω τη πορεία του τόπου μου , θα εκλέξω αυτούς που εγώ επιθυμώ ή θα ακολουθήσω την πορεία αυτών που οι άλλοι Νισύριοι, οι πολλοί , θα εκλέξουν, σεβόμενος τη θέληση και επιλογή της πλειοψηφίας . Δεν θα πάψω όμως να ΥΠΑΡΧΩ .
Σήμερα , κατά την άποψη μου αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ΥΠΑΡΞΗΣ μας. Προσωπικά πιστεύω ότι τίθεται « εν αμφιβόλω » η ΥΠΑΡΞΗ μας , η ύπαρξη του κυρίαρχου Νισύρικου λαού που αυτός και μόνο αυτός , όπου και αν βρίσκεται ,πρέπει να έχει λόγο για τον τόπο του . Για να μην παρεξηγηθώ θα πρέπει να επισημάνω ότι μέσα στο Νισύρικο λαό , όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, συμπεριλαμβάνω και τους υπό τις προϋποθέσεις του νόμου μόνιμους κατοίκους του νησιού μας, ανεξαρτήτως εθνικής τους προέλευσης , που έχουν, νόμιμα, τα δικαιώματα «του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ».
Μέσα στα καθήκοντα του κάθε Δημάρχου ο οποίος εκλέγεται από το λαό του είναι η διαφύλαξη της ταυτότητας του λαού αυτού , της συνοχής του και της πολιτιστικής του ταυτότητας .
Δυστυχώς , αυτό δεν βλέπουμε να το ενστερνίζεται ο σημερινός Δήμαρχος Νισύρου και όσοι στηρίζουν την παράταξη του . Η αθρόα, κατά εκατοντάδες , εγγραφή , όχι μόνο χωρίς διαμαρτυρία αλλά και με τη στήριξη του Δημάρχου , στους εκλογικούς καταλόγους της Νισύρου αλλοδαπών , ( να μη ξεχνάμε ότι περί αλλοδαπών πρόκειται , να μη μασάμε συνέχεια πολίτης ευρωπαϊκής ένωσης) θέτει κατά την άποψη μου σε μεγάλο και άμεσο κίνδυνο την ΥΠΑΡΞΗ μας , την αυθεντικότητά μας , την ταυτότητα μας αφού Νισύριος πλέον έχων άποψη για το νησί μας θα είναι « όποιος δηλώσει Νισύριος » κατά την έκφραση « στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις ».
Υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι μας είναι και όσοι στηρίζουν με τη συμμετοχή τους μια παράταξη της οποίας ηγείται ένας άνθρωπος που έβαλε πάνω από την ΥΠΑΡΞΗ μας το προσωπικό του συμφέρον και την « καρέκλα » . Ο Νισύρικος λαός είμαι βέβαιος με τη ψήφο του θα δώσει την απάντηση του στις 18 Μαίου γιατί θέλει , μπορεί και τιμώντας τη μνήμη αυτών που έκτισαν τον Παράδεισο που λέγεται Νίσυρος θα συνεχίσει να ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ αλλά και να ΥΠΑΡΧΕΙ με μια νέα Δημοτική Αρχή εμπλουτισμένη με αρετές που δυστυχώς σήμερα δεν τι βλέπουμε .
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ