Τοπικές Ειδήσεις

Επαυσε η δίωξη για βιασμό στον τηλεστάρ Στηβ Μηλάτο

Ποινή κάθειρξης 13 ετών σε Αλβανό υπήκοο για τον βιασμό μίας 70χρονης γυναίκας στην Πάτμο

Ανακλήθηκε από την φερόμενη ως παθούσα υπήκοο της Αγγλίας, η μήνυση που είχε ασκήσει για βιασμό εις βάρος του 30χρονου τηλεστάρ και influencer Στέφανου (Στηβ) Μηλάτου του Γεωργίου.
Το αίτημα για ανάκληση υπέβαλε η ίδια με το αιτιολογικό ότι η δημοσιότητα της υπόθεσης θα της προκαλούσε ψυχική φόρτιση και ανεπανόρθωτη βλάβη.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου, κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελέως της έδρας, η δίκη συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών και εισηγήθηκε την παύση της δίωξης εις βάρος του.
Το Δικαστήριο ομοφώνως τάχθηκε με την εισαγγελική εισήγηση. Να σημειωθεί ότι με βάση τη σχετική νομοθεσία η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, αλλά αν ο παθών δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη, ο εισαγγελέας μπορεί να απόσχει οριστικά από την ποινική δίωξη ή, αν αυτή έχει ασκηθεί, να εισαγάγει την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο μπορεί να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη εκτιμώντας τη δήλωση του θύματος ότι η δημοσιότητα από την ποινική δίωξη θα έχει συνέπεια τον σοβαρό ψυχικό τραυματισμό του.
Σημειώνεται ότι με την απαγγελία της αποφάσεως του δικαστηρίου οικεία πρόσωπα του κατηγορούμενοι τον χειροκρότησαν με αποτέλεσμα την αντίδραση της Εισαγγελέως της έδρας που τόνισε ότι το ακροατήριο δεν είναι reality και κατέστησε στον κατηγορούμενο σαφές ότι λόγω της αναγνωσιμότητας του έχει και αυξημένη ευθύνη. Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου δεν υιοθέτησε την εισήγηση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου για την απαλλαγή του και παρέπεμψε σε δίκη τον 30χρονο άνδρα, μοντέλο, γνωστό από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Big Brother, αλλά και – παλαιότερα – σε πρωϊνή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, ο οποίος συνελήφθη μετά την καταγγελία μιας Αγγλίδας για βιασμό, την οποία γνώρισε ενώ εργαζόταν στην υποδοχή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Λίνδο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου παραστάθηκαν οι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής, Στέλιος Κιουρτζής και Πολυξένη Χατζηγιάννη και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Κοκκινογένης. Οπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της η καταγγέλλουσα, την Δευτέρα 23/05/2022 κατά τις απογευματινές ώρες αποφάσισαν από κοινού με τις φίλες της να επισκεφθούν τη Λίνδο για φαγητό και διασκέδαση. Κάποια στιγμή, κι ενώ εξερευνούσαν τα στενά της Λίνδου, πέρασαν, όπως είπε, έξω από το μπαρ, όπου εργαζόταν ο 30χρονος, ο οποίος τις προσκάλεσε για να τις κεράσει ένα σφηνάκι. Του αρνήθηκαν και συνέχισαν τη βόλτα τους ωστόσο λίγο αργότερα επέστρεψαν και ο 30χρονος τις κέρασε μία γύρα σφηνάκια.
Όταν έφτασε η στιγμή να αποχωρήσουν, τις παρότρυνε, όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, να μεταβούν σε γνωστό μπαρ. Ο 30χρονος έφτασε περί την 01:20 ώρα. Αμέσως, τις εντόπισε και τις πλησίασε. Αρχισε να ενοχλεί αρχικά μια άλλη κοπέλα από την παρέα σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η οποία ήταν αρνητική και τότε απευθύνθηκε στις υπόλοιπες, ρωτώντας «ποια θα έρθει μαζί μου για πέντε λεπτά;». Την πρώτη φορά δε δέχτηκε καμία, ωστόσο μετά από λίγο, η καταγγέλλουσα τον ακολούθησε, όπως είπε, «υπέθεσα ότι θα ανταλλάξουμε κάποια φιλιά ή θα συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο 30χρονος όπως είπε, την οδήγησε σε ένα σκοτεινό σοκάκι, όπου άρχισε να τη φιλάει στο στόμα επιθετικά. Αρκετά κοντά υπήρχε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου την οδήγησε. Τότε, όπως ισχυρίζεται την κόλλησε στον τοίχο επιθετικά και συνέχισε να τη φιλάει, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά της όργανα με βία.
Όπως είπε, εκείνη τη στιγμή, το μόνο που σκεφτόταν ήταν να γλιτώσει από τα χέρια του καθώς φοβήθηκε για τη ζωή της. Ο 30χρονος φέρεται να την υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα με τη βία και στη συνέχεια τη βίασε.
Του ζήτησε να την αφήσει για να επιστρέψει στις φίλες της, αλλά εκείνος δεν την άφηνε και την εξανάγκασε δια της βίας σε πεολειχία.
Εκείνος, όπως υποστηρίζει η νεαρή, βλέποντας, την αποστροφή της, την άφησε να φύγει και εκείνη επέστρεψε τρέχοντας με λυγμούς στις φίλες της στις οποίες και εξιστόρησε τι ακριβώς είχε συμβεί. Στη συνέχεια, όπως είπε η καταγγέλλουσα στους αστυνομικούς, έφυγαν για το δωμάτιό τους, λέγοντας μάλιστα ότι το ίδιο βράδυ προσπάθησε να πληγώσει τον εαυτό της με ξυραφάκι.
Οι φίλες της αφού την ηρέμησαν κατόπιν την συνόδευσαν στην Αστυνομία όπου έκανε καταγγελία για βιασμό.
Τι είπε στην απολογία του ο 30χρονος
Θυμίζουμε ότι ο 30χρονος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η καταγγέλλουσα και οι φίλες της συζητούσαν με τους θαμώνες και το προσωπικό και η καταγγέλλουσα αφού τον ρώτησε πώς τον λένε ζήτησε την ηλεκτρονική διεύθυνσή του στην εφαρμογή “INSTAGRAM”.
Διατείνεται η καταγγέλλουσα, ότι αφού συζήτησε με άλλους άνδρες επέστρεψε και άρχισε να του μιλάει και να του χαϊδεύει τα μαλλιά και πως όταν τη ρώτησε αν θέλει να πάνε κάπου πιο ήσυχα εκείνη δέχτηκε.
Συνεχίζοντας την απολογία του ανέφερε ότι σε είκοσι μέτρα από το κατάστημα υπήρχε ένα σπίτι υπό κατασκευή, απέναντι σε άλλα ήδη κατοικημένα σπίτια στην αυλή του οποίου άρχισαν ερωτικές περιπτύξεις και πως εκείνη του ξεκούμπωσε το παντελόνι και του έκανε στοματικό έρωτα κι όταν της ζήτησε να ολοκληρώσουν την ερωτική πράξη εκείνη δέχθηκε.
Επιπλέον το μοντέλο ισχυρίστηκε ότι η ερωτική πράξη κράτησε πολύ λίγο καθώς του φάνηκε ότι άκουσε φωνές ισχυριζόμενος επιπλέον ότι εκείνη την ώρα συνειδητοποίησε ότι έπεσε το σκουλαρίκι του και της είπε να πάει στις φίλες της κι εκείνος θα έμενε πίσω για να ψάξει να το βρει και έκτοτε δεν την ξαναείδε. Την επόμενη ημέρα όπως είπε, πληροφορήθηκε ότι του υπέβαλε μήνυση για βιασμό.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών σε Αλβανό υπήκοο για τον βιασμό μίας 70χρονης γυναίκας στην Πάτμο

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε έναν Αλβανό υπήκοο, κατηγορούμενο για βιασμό μιας 70χρονης στην Πάτμο.
Το Δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα του κατηγορούμενου για αναγνώριση ελαφρυντικών και μειωμένου καταλογισμού.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», περί ώραν 01.45 της 9ης Ιουνίου 2023, ενώ μια 70χρονη κοιμόταν στην ισόγεια οικία της, στην Σκάλα Πάτμου, ένιωσε ότι κάποιος ανοίγει την πόρτα.
Σηκώθηκε και τότε είδε κάποιον να εισέρχεται στην οικία της. Στο δωμάτιο υπήρχε σκοτάδι και αυτός ήρθε κατευθείαν επάνω της με το κινητό του, φώτισε προς το μέρος της και της έλεγε «κάτσε θεία κάτω μη μιλάς».
Η παθούσα τον ρώτησε τι θέλει και αυτός της έλεγε να μη μιλάει και ότι κρατάει. μαχαίρι. Ο άγνωστος άντρας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, μάλλον με πανί, και καθώς πάλευαν με τα χέρια, η παθούσα άγγιξε ένα μαχαίρι που κρατούσε, μάλλον σουγιά. Για περίπου πέντε λεπτά πάλευαν με τα χέρια και του έβγαλε το πανί που φορούσε και τότε έπιασε το πρόσωπό του και κατάλαβε ότι ήταν αξύριστος, με ελαφριά γένια, κοντά μαλλιά και λεπτά χαρακτηριστικά προσώπου, από όσο μπορούσε να δει. Εν συνεχεία, την πίεσε και με τα δύο του χέρια στο λαιμό και την ακινητοποίησε στον καναπέ και αρχικά τράβηξε το εσώρουχό της και την βίασε. Κατά τη διάρκεια του βιασμού της, του έλεγε “δεν έχεις κοπέλα, τι θέλεις με μένα είμαι άρρωστη και γριά γυναίκα” και εκείνος της έλεγε “εσένα θέλω, σε παρακολουθούσα μέρες”.
Ενώ γινόταν η πράξη η παθούσα δεν προέβαλε αντίσταση, γιατί είχε φοβηθεί. Ο κατηγορούμενος της έλεγε να μη μιλάει και ότι σε δέκα λεπτά θα τελειώσουν.
Εν συνεχεία και μετά από πέντε λεπτά εκσπερμάτισε εξωτερικά του κόλπου της. Αφού τελείωσε, σηκώθηκε και της έλεγε να κάτσει κάτω για να μπορέσει να φύγει και της είπε επίσης να μη βάλει φωνές και τον μπλέξει.
Κατόπιν, περί ώρα 02.00 της ιδίας ημέρας, και αφού ο δράστης έφυγε, πήρε αμέσως τηλέφωνο τον ανιψιό της, λέγοντάς του ακριβώς τι της συνέβη και περί ώρα 02.30 μετέβη στην οικία της με την Αστυνομία.
Η παθούσα αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τον σωματότυπό του, από τη χροιά της φωνής του, αλλά και από τη μυρωδιά των ρούχων του που ήταν έντονη και χαρακτηριστική, σαν από συνεργείο.
DNA που βρέθηκε στα ρούχα της ταυτίζεται με αυτό του κατηγορουμένου.
-Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου έκρινε στο μεταξύ αθώο λόγω αμφιβολιών έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για κατάχρηση 25χρονης Αγγλίδας, σε ασέλγεια και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 5 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Την 21η Ιουλίου 2010 και ώρα 13.30 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λίνδου, από την 25χρονη, που διέμενε στην περιοχή «Λοθιάρικα» και εργαζόταν στο τουριστικό πρακτορείο Thomas Cook, ότι άγνωστος δράστης, τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην παραλία των Πεύκων της Λίνδου, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν, την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία και παράλληλα της αφαίρεσε το πορτοφόλι το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.
H 25χρονη διασκέδαζε μαζί με δύο φίλες της το βράδυ της 20ής Ιουλίου 2010 στο μπαρ Eclipse στους Πεύκους, όπου βρισκόταν και μια παρέα ανδρών μεταξύ των οποίων και ο δράστης.
Η 25χρονη κατανάλωσε μαζί με τις δύο φίλες της ένα μπουκάλι βότκα και εν συνεχεία μαζί με μια παρέα αποτελούμενη από 13 άτομα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κέντρο και να μεταβούν στην παραλία των Πεύκων.
Οι δύο φίλες της έφυγαν στη συνέχεια και η ίδια παρέμεινε με την παρέα. Χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει πώς, πότε και ποιος, η 25χρονη κατέθεσε ότι ξαφνικά βρέθηκε σε μια ξαπλώστρα παραλίας και είδε πάνω της ένα νεαρό άτομο που τη θώπευε. Ξύπνησε ορισμένες ώρες αργότερα μόνη της και διαπίστωσε ότι το κολάν και το εσώρουχο που φορούσε ήταν κατεβασμένο, στο εσώρουχο της υπήρχε αίμα ενώ της έλειπαν από το πορτοφόλι 40 ευρώ. Περαστικός την επιβίβασε στο μηχανάκι του και την μετέφερε στην οικία της ενώ προηγουμένως μη μπορώντας να εξηγήσει τι έγινε έστειλε μήνυμα σε μια φίλη της με το κινητό της τηλέφωνο. «Είμαι όλο αίματα, τι συνέβη; Πάω σπίτι».
Περί ώραν 10.30 το πρωί της 21ης Ιουλίου η φίλη της ξύπνησε και είδε το μήνυμα.
Ανησύχησε και αμέσως μετέβη στην οικία της για να δει τι είχε συμβεί. Τότε αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.
Οι αστυνομικοί που διενεργούσαν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη διαπίστωσαν ότι ένας υπήκοος Αλβανίας που διαμένει στην περιοχή και φορά συχνά ένα μαύρο πουκάμισο με την ένδειξη «ed hardy» στο πίσω μέρος του πρέπει να ευθύνεται για το βιασμό.
Οι αστυνομικοί αναζητούσαν έτσι έναν αλλοδαπό που φορά το συγκεκριμένο πουκάμισο και εντόπισαν τον 24χρονο ενώ εκινείτο στην περιοχή.
Τον προσήγαγαν και κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ομολόγησε ότι είχε έλθει σε εξώγαμη συνουσία με την παθούσα ισχυριζόμενος όμως ότι ερωτοτροπούσε μαζί του και ότι η σεξουαλική πράξη έγινε με τη συναίνεσή της.
Όπως κατέθεσε διέμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια μαζί με έναν ομοεθνή του. Οι δύο τους μετέβησαν σε μπαρ και γνώρισαν δύο Αγγλίδες. Όπως είπε, η 25χρονη άρχισε να τον φιλάει ενώ σε κάποια στιγμή τον τράβηξε από το χέρι και πήγαν μαζί με μια παρέα στην παραλία. Εκεί, όπως είπε, συνέχισε να ερωτοτροπεί μαζί του και όταν απομακρύνθηκαν από την παρέα έβγαλε τα ρούχα της και εκείνος τα δικά του και του ζήτησε να έλθει σε επαφή μαζί της.
Εκείνος, όπως εξήγησε, χρησιμοποίησε προφυλακτικό το οποίο στην πορεία διαπίστωσε ότι είχε σπάσει, ενώ όπως τόνισε διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι η 25χρονη ήταν αδιάθετη.
Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι την βίασε, ισχυριζόμενος παραπέρα ότι ήταν νηφάλια και όχι μεθυσμένη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου