Από το Λαύριο, λίγα χιλιόμετρα από το μαγευτικό (ειδικά με την λαμπερή πανσέληνο του Σαββάτου) Σούνιο, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του 12ου συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, στο πλούσιο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο Σούνιο και το πρόσφατο «όχι» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο BBC για τα γυρίσματα της μίνι-σειράς«Τhe Little Drummer Girl»- κατασκοπευτικού θρίλερ με υπόθεση που εκτυλίσσεται και στην Ελλάδα- στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα.

  • 234011

«Καμιά φορά βεβαίως το ΚΑΣ θα πρέπει να επιτρέπει να γίνονται και γυρίσματα. Μπορεί να ενοχλούν κάποιες δεκάδες τουρίστες την ώρα των γυρισμάτων, αλλά προβάλλουν την πολιτισμική μας κληρονομιά σε εκατομμύρια τηλεθεατές», παρατήρησε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του υπό τον τίτλο «Διάλογοι με την Ανατολική Αττική», στο Τεχνολογικό – Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

«Μερικές φορές είναι να απορεί κανείς για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται ορισμένοι», συμπλήρωσε απογοητευμένος ο Πρωθυπουργός για την απόφαση του ΚΑΣ, ξεσηκώνοντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου του, ενώ ακούστηκαν και αρκετά μπράβο για την «θαρραλέα» παρατήρησή του. Αυτό που δεν είπε, όμως, είναι πώς είναι δυνατόν να απορεί ο ίδιος με τον τρόπο που σκέφτονται οι ομοϊδεάτες του αρχαιολόγοι στο Συμβούλιο…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ