ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι δρομείς της Ρόδου στ’ Απόλλωνα

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Σήμερα θα διε­ξα­χθεί ο ημι­μα­ρα­θώ­νιος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Τσα­μπί­κου Χατζη­νι­κο­λάου. Κυριακή της Απο­κριάς και οι αθλητές και εθε­λο­ντές του αγώνα μπορούν να συν­δυά­σουν αθλη­τι­σμό με δια­σκέ­δαση.

Για πρώτη φορά φέτος ο αγώνας είναι στο καλε­ντάρι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδε­κα­νή­σου. Και τα προη­γού­μενα χρόνια η ΕΑΣ ήταν κοντά στον αγώνα με συνε­χείς παρου­σίες του τεχνι­κού συμ­βού­λου, του προ­έ­δρου και συμ­βού­λων της αλλά από φέτος ο ημι­μα­ρα­θώ­νιος αγώνας δρόμου Απολ­λώ­νων Ρόδου γίνεται πιο επί­ση­μος.

Ο αγώνας θα ξεκι­νή­σει στις 10.00 από τον κεντρικό δρόμο του χωριού των Απολ­λώ­νων, για να δια­σχί­σει τα Πλα­τά­νια, την Ελεούσα, το Φου­ντου­κλί, να φτάσει μέχρι τον προφήτη Ηλία και να τερ­μα­τί­σει στην πλατεία του χωριού των Απολ­λώ­νων.

Το κοι­νο­τικό συμ­βού­λιο Απολ­λώ­νων, ο πολι­τι­στι­κός σύλ­λο­γος ‘Νέοι Ορί­ζο­ντες’, ο αθλη­τι­κός σύλ­λο­γος ‘Απόλλων’ μαζί με τις ‘Απολ­λω­νιά­τισ­σες’ είναι πανέ­τοι­μοι για μια ακόμη σπου­δαία διορ­γά­νωση.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδε­κα­νή­σου και η Νίκη Ρόδου ως συν­διορ­γα­νω­τές, βοηθούν για την καλύ­τερη οργά­νωση και ο σύν­δε­σμος κριτών στίβου Δωδε­κα­νή­σων είναι έτοιμος να βγάλει γρήγορα και έγκυρα απο­τε­λέ­σματα με δυνατή ομάδα κριτών.

Οι εθε­λο­ντι­κές ομάδες θα έχουν δυνα­μική παρου­σία. Οι Εθε­λο­ντές Σαμα­ρεί­τες με τον γιατρό του και η ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου μαζί με το αστυ­νο­μικό τμήμα Σαλάκου θα βοη­θή­σουν σε όλη τη δια­δρομή στην καλύ­τερη διε­ξα­γωγή του αγώνα. Φυσικά η γιορτή θα ολο­κλη­ρω­θεί στην κοι­νο­τική αίθουσα του χωριού των Απολ­λώ­νων με πλούσιο μπουφέ και την μακα­ρο­νάδα που έγινε θεσμός, για την απονομή των μεταλ­λίων και κυπέλ­λων στους νικητές.

Θα υπάρ­χουν κύπελλα για τους πρώτους σε κάθε κατη­γο­ρία ανδρών και γυναι­κών (ανά πέντε χρόνια) και χρυσό, αση­μέ­νιο, χάλκινο μετάλ­λιο στους τρεις πρώτους ενώ θα υπάρχει και δίπλωμα και ανα­μνη­στικό μετάλ­λιο για όλους τους συμ­με­τέ­χο­ντες.

Επίσης, οι διορ­γα­νω­τές έχουν προ­νο­ή­σει έτσι ώστε να υπάρχει λεω­φο­ρείο το πρωί της Κυρια­κής, που θα ξεκι­νή­σει από την πόλη (από τον Άγιο Φρα­γκί­σκο) στις 8.15 και θα επι­στρέ­ψει στη Ρόδο μετά το τέλος της γιορτής.

Η ανα­κοί­νωση των διορ­γα­νω­τών: «Για όσους φίλους έρθουν με αυτο­κί­νητα καλό είναι να παρ­κά­ρουν στον προ­αύ­λιο χώρο του σχο­λείου που είναι ακριβώς πάνω από την κοι­νο­τική αίθουσα που είναι και το σημείο του τερ­μα­τι­σμού ή προς το δρόμο για το γήπεδο που και αυτό είναι κοντά στην πλατεία.

Στη δια­δρομή, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, υπάρ­χουν χιλιο­με­τρι­κές ενδεί­ξεις με κίτρινο χρώμα και θα υπάρ­χουν εθε­λο­ντές στα δύσκολα σημεία για την διευ­κό­λυνση των αθλητών. Θα υπάρ­χουν πέντε στάσεις ανε­φο­δια­σμού με νερά, στο 6ο, 9ο, 12ο, 15ο, 18ο ενώ στο 12ο και 18ο θα υπάρ­χουν ενερ­γεια­κές μπάρες. Επίσης σε όλες τις στάσεις θα υπάρ­χουν φακε­λά­κια με ζάχαρη και αλάτι.

Όσοι δεν προ­λά­βουν να δηλώ­σουν συμ­με­τοχή θα μπορούν να εγγρα­φούν στα Απόλ­λωνα την ημέρα του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την εκκί­νηση.

Και φέτος βοή­θη­σαν αρκετοί χορηγοί, εκτός από τους συλ­λό­γους των Απολ­λώ­νων και τους εθε­λο­ντές, για να μπο­ρέ­σει να γίνει εφικτή και σωστή η διορ­γά­νωση του ημι­μα­ρα­θω­νίου αγώνα και να δια­τη­ρη­θεί η τυπική συν­δρομή για τους αθλητές στα 5 ευρώ.

Οι χορηγοί του αγώνα είναι: ‘ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ’ παρα­δο­σιακό εστια­τό­ριο, ‘ARISTA’ σούπερ μάρκετ, ‘ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ’, ‘ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ’,  ‘ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ’ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ‘RONDA’, ‘AROMA’ café, ‘BOWLING HALL’, ‘ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ’ κομ­μω­τή­ριο, ‘ΠΑΡΑΓΚΑ’ μαγει­ρο­τε­χνείο, ‘ΓΙΑΡΕΝΗΣ’ εστια­τό­ριο, ‘ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ’ τοπικά είδη, ‘ARYAKI’ snack bar, ‘PERNOS’ café bar, ‘Η φιλική Γωνιά’ ταβέρνα, ‘Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ’ κυνη­γε­τικά είδη, ‘ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ’, ‘LIKE’ καφε­τέ­ρια, ‘ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ’ παρα­δο­σιακή ταβέρνα, ‘ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ’ Πιπέρη Πανα­γιώτη, ‘PERAMA’ παρα­δο­σιακή ταβέρνα, ‘GEM TRAVEL’ ταξι­διω­τικό γραφείο, ‘ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ι & ΣΙΑ ΕΕ’ λογι­στικό γραφείο, ‘ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚ ΥΙΟΙ ΟΕ’, ‘ΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ’ ιχθυο­πω­λείο, ‘SPECIAL’ ΨΗΣΤΑΡΙΑ, ‘ΦΛΕΒΑΡΗΣ’ super market, ‘ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΣΑΠΗΣ’, ‘VARGAS sport’, ‘ELAFOS HOTEL’, ‘ΤΡΟΠΑΙΟΝ’ κύπελλα – μετάλ­λια».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.