Πολιτιστικά

«Βιβλιοπεριπέτειες» στο Κολλέγιο Ρόδου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βιβλιοπεριπέτειες» που για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , τα στελέχη του Κέντρου επισκέφθηκαν  το Κολλέγιο Ρόδου και πραγματοποίησαν τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για τη φετινή χρονιά.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου δημιούργησαν τη δική τους Παραμυθοχώρα με αφορμή το παραμύθι του Μάνου Κοντολέων  «Η μαιμού και  η αλεπού» από τις «Ιστορίες της Μεσογείου» (εκδ. Πατάκης), ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού με αφορμή το παραμύθι «Η κλέφτρα των ονείρων» (εκδ. Πατάκης) της Μαρίας Παπαγιάννη, συνέθεσαν τη δική τους Παραμυθοχώρα υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου – προϊσταμένης του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. κ. Νάνσυς Τρυποσκούφη.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικού ο Βιβλιοθηκονόμος κ. Αργύρης Κόσκορος πραγματοποίησε δράση δημιουργικής γραφής με αφορμή το παραμύθι του Μάνου Κοντολέων «Ο Κάβουρας» από τις «Ιστορίες της Μεσογείου» (εκδ. Πατάκης), ενώ  η φιλόλογος κ. Μαρία Σπανού πραγματοποίησε δράση δημιουργικής γραφής για τα παιδιά Ε’ και Στ’ τάξης με αφορμή το λαϊκό μαγικό παραμύθι «Η στρίγκλα» (εκδ. Πατάκης) σε απόδοση της Λίλης Λαμπρέλλη.

Επίσης, η κ. Σπανού με αφορμή το βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη «Παπούτσια με φτερά»  (εκδ. Πατάκης) συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των γυμνασιακών τάξεων σχετικά με την αλληλεπίδραση και το δημιουργικό διάλογο  ποίησης και  λογοτεχνίας.

Ήταν ένα συναρπαστικό διήμερο, γεμάτο έμπνευση και δημιουργία τόσο για τα στελέχη του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. όσο και για τους / τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ρόδου.

Η δράση «Βιβλιοπεριπέτειες» θα κορυφωθεί με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Η Διεύθυνση του Κολλεγίου ευχαριστεί θερμά την κα Νάνσυ Τριποσκούφη και τους εκπαιδευτικούς για την αξιόλογη πρωτοβουλία τους η οποία  είχε μεγάλη απήχηση τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου