ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας εφ όλης της καυτής ύλης: Προσφυγικό, ΔΝΤ, Αξιολόγηση αλλά και τουρισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας

Τηλε­φώ­νημα του προ­έ­δρου της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, Jean-Claude Juncker δέχθηκε ο Α. Τσίπρας με το οποίο του δήλωσε την αμέ­ρι­στη στήριξη της Κομι­σιόν στην Ελλάδα για το προ­σφυ­γικό, ως απο­κά­λυψε ο ίδιος ο πρω­θυ­πουρ­γός, στη συνέ­ντευξη που παρα­χώ­ρησε στο Star.

Παράλ­ληλα, ο κ. Τσίπρας παρέσχε πλήρη κάλυψη στην Τασία Χρι­στο­δου­λο­πού­λου για τη στάση που κράτησε ανα­φο­ρικά με το μετα­να­στευ­τικό – προ­σφυ­γικό ζήτημα και άφησε ορθά­νοι­χτο το ενδε­χό­μενο για άσκηση βέτο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Παρα­δε­χό­με­νος πάντως ότι η Τουρκία κλι­μα­κώ­νει τις προ­κλή­σεις της απέ­να­ντι στην Ελλάδα, τόνισε ότι αυτή την ώρα προέχει η καλή συνερ­γα­σία με τη γείτονα προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στούν απο­τε­λε­σμα­τικά οι προ­σφυ­γι­κές ροές. Στο ίδιο πλαίσιο, υπε­ρα­μύν­θηκε της συν­δρο­μής του ΝΑΤΟ και επέρ­ριψε ευθύνες για τις παλι­νω­δίες στην προ­σφυ­γική κρίση στους “γρα­φειο­κρά­τες των Βρυ­ξελ­λών” και τη Frontex.

Αξιο­ση­μεί­ωτη είναι η μετα­κί­νηση των “κόκ­κι­νων γραμμών” επί το ελα­στι­κό­τε­ρον περί μη μείωσης συντά­ξεων, ως προ­κύ­πτει από τις δηλώ­σεις του Πρω­θυ­πουρ­γού : “Έννοια μας δεν είναι να προ­στα­τεύ­σουμε τις συντά­ξεις των μεγα­λο­συ­ντα­ξιού­χων” διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι παρότι ο στόχος της κυβέρ­νη­σης είναι να μη μειωθεί καμία σύνταξη, θα μπο­ρούσε να συζη­τή­σει για “πλαφόν”.

Έτερη και­νο­φα­νής “στρα­τη­γική” του κ. Τσίπρα, είναι το “άδεια­σμα” που επε­φύ­λαξε για πρώτη φορά στον πρώην υπουργό Οικο­νο­μι­κών, Γιάνη Βαρου­φάκη.

Ο κ. Τσίπρας χαρα­κτή­ρισε “ανοη­σίες” τις δηλώ­σεις του ότι επι­θυ­μούσε να χάσει το δημο­ψή­φι­σμα, τονί­ζο­ντας ότι πέραν όλων, είναι ανόητες γιατί είχε δηλώσει ότι πως εάν το έχανε θα παραι­τείτο, ενώ εμμέσως ομο­λό­γησε ότι έσφαλλε στην επιλογή του για τοπο­θέ­τηση Βαρου­φάκη στον συγκε­κρι­μένο θώκο, σημειώ­νο­ντας πως: “Παρα­δέ­χο­μαι ότι έγιναν λάθη στη δια­πραγ­μά­τευση. Ήταν όμως τόσο δύσκολα τα δεδο­μένα στην Ε.Ε πέρυσι που ακόμη και εάν δεν υπήρχαν λάθος επι­λο­γές , πάλι οι απο­φά­σεις θα ήταν σκληρές”.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, κάλεσε την Ε.Ε να ζητήσει εξη­γή­σεις από το Ταμείο και να του θέσει το δίλημμα: Ή έρχεσαι στον ρεα­λι­σμό και συμ­φω­νείς με τις θέσεις μας ή δια­φω­νείς οπότε απο­χω­ρείς και μας ενη­με­ρώ­νεις εγκαί­ρως. Άλλωστε, κατά τον πρω­θυ­πουργό, οι χρη­μα­το­δο­τι­κές ανάγκες της χώρας καλύ­πτο­νται και χωρίς τη συμ­με­τοχή του Ταμείου.

Απο­λύ­τως βέβαιος εμφα­νί­στηκε πάντως ότι οι ελλη­νι­κές τρά­πε­ζες δια­θέ­τουν ισχυρά κεφά­λαια και δεν υπάρχει κανένας κίν­δυ­νος για κούρεμα κατα­θέ­σεων.

Ο κ. Τσίπρας άλλωστε, εξέ­φρασε την αισιο­δο­ξία ότι η αξιο­λό­γηση θα κλείσει επι­τυ­χώς, καθώς όπως είπε “το Πάσχα θα φέρει και την Ανά­σταση στην οικο­νο­μία”, τοπο­θε­τώ­ντας μάλιστα χρονικά την άρση των Capital Controls, τους επό­με­νους έξι μήνες, μετά την ολο­κλή­ρωση της αξιο­λό­γη­σης.

Μιλώ­ντας για τη συνά­ντησή του με τον Κ. Μητσο­τάκη, είπε πως η πρόταση που του έθεσε ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ – την οποία βλέπει με ενδιαφέρον- είναι όταν προ­κη­ρύσ­σο­νται πρόωρες εκλογές, η κυβέρ­νηση που εκλέ­γε­ται, να έχει ως ορί­ζο­ντα δια­κυ­βέρ­νη­σης τον χρόνο που υπο­λεί­πε­ται μέχρι την εξά­ντληση της τετρα­ε­τίας στην προη­γού­μενη κυβέρ­νηση. Πίστωσε μάλιστα στον κ. Μητσο­τάκη ότι στο θέμα του Προ­σφυ­γι­κού τηρεί μια υπεύ­θυνα εθνική στάση.

Επι­χει­ρώ­ντας να κλείσει και πάλι τα σενάρια εκλο­γο­λο­γίας και αλλαγής του κυβερ­νη­τι­κού σχή­μα­τος, ο πρω­θυ­πουρ­γός επέ­μεινε ότι η κυβέρ­νηση έχει μπροστά της 3,5 χρόνια μέχρι να ολο­κλη­ρώ­σει τον “βίο” της.

Για τον “πόλεμο” μεταξύ Κυβέρνησης- ΔΟΛ και τα “μυστικά” ραντε­βού με τον ΣΤ. Ψυχάρη, ο κ. Τσίπρας ισχυ­ρί­στηκε: “Μπορεί αν χρεια­στεί να συνα­ντήσω και τον διάολο. Αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Δε θα κριθώ από το ποιον συνα­ντάω αλλά το τι πράττω. Η δική μου κυβέρ­νηση δεν εκβιά­στηκε από κανέναν, δεν χαρί­στηκε σε κανέναν. Στις τέσ­σε­ρις αυτές κάλπες , δεν υπήρξε μία στιγμή που να σηκώσω το τηλέ­φωνο και να ζητήσω χάρες ούτε από φίλους ούτε από εχθρούς.”.

Κάλεσε μάλιστα τον εκδότη να “τα βγάλει όλα στη φόρα και να πάει και στον εισαγ­γε­λέα τον οποίο τελευ­ταία συναντά συχνά”.

Συγκε­κρι­μένα, στα­χυο­λο­γώ­ντας τις ανα­φο­ρές του Α. Τσίπρα, είπε για:

Προ­σφυ­γικό

Ζούμε τη μεγα­λύ­τερη μετα­κί­νηση πλη­θυ­σμών μετά τον β’ παγκό­σμιο πόλεμο. Έχουμε ένα ζήτημα που υπερ­βαί­νει μια χώρα και μια κυβέρ­νηση και την εγγενή αδυ­να­μία της Ε.Ε να μοι­ρά­σει το βάρος.

Είχαμε τη διο­ρα­τι­κό­τητα να ιδρύ­σουμε υπουρ­γείο μετα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής ένα χρόνο πριν. Και ζητούσα από τον Μάρτιο του 15 συνεν­νό­ηση με την Τουρκία για να μπο­ρέ­σουμε να αντι­με­τω­πί­σουμε το πρό­βλημα.

Ελπίζω να μην υιο­θε­τείτε το επι­χεί­ρημα ότι αυξή­θη­καν οι ροές λόγω των δηλώ­σεων της Τασίας Χρι­στο­δου­λο­πού­λου. Η κριτική που ασκεί­ται στη Merkel ότι η καγκε­λά­ριος είναι υπεύ­θυνη για τις ροές είναι και άδικη και άτοπο.

Ας ανα­λο­γι­στούμε την αιτία που δημιουρ­γούν αυτές τις ροές. Δεν είναι οι δηλώ­σεις της Merkel και είναι αστείο να λέγεται ότι οφεί­λο­νται στην Τ. Χρι­στο­δου­λο­πού­λου.

Υπάρχει μεγάλος φάκελος το “φαρ­μα­κο­νήσι”. Είναι μια ανοιχτή υπόθεση. Δεν θέλω να ξύσω πληγές. Είναι πάντως αλλιώς τα δεδο­μένα όταν ερχό­ντου­σαν δέκα βάρκες την ημέρα και άλλο εκατό, με παιδιά που κιν­δυ­νεύει η ζωή τους.

Το acion plan Ε.Ε-Τουρκίας προ­βλέ­πει την επα­νε­γκα­τά­σταση από την Τουρκία στην Ε.Ε από κέντρα μετα­να­στών που υπάρ­χουν ήδη στην Τουρκία. Θα ήταν λάθος να υπάρ­χουν κέντρα φιλο­ξε­νίας στις τουρ­κι­κές ακτές.

Παλεύ­ουμε την επα­νε­γκα­τά­σταση από την Ελλάδα και την επα­νε­γκα­τά­σταση από την Τουρκία.

Λόγω της γεω­γρα­φι­κής της θέσης ήταν ανα­πό­φευ­κτο η Ελλάδα να έχει τόσες αυξη­μέ­νες ροές.

Είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν να φυλά­ξεις θαλάσ­σια σύνορα γιατί δεν μπορείς να βάλεις μπάρες στη θάλασσα.

Έχουμε δεσμευ­τεί για 50.000 θέσεις αθροι­στικά στα hot pots στα νησιά συν τα relocations camps. Τον ίδιο αριθμό δεσμεύ­τη­καν και οι χώρες του βαλ­κα­νι­κού δρόμου. Ρώτησε κανένας Σλο­βε­νία, ΠΓΔΜ κλπ. αν έκαναν καμία;

Του­ρι­σμός

Η μείωση των κρα­τή­σεων αφορά μείωση σε προ­κρα­τή­σεις κυρίως σε Κω και Σάμο. Μας ανη­συ­χεί και έχουμε κάνει σχέδιο για τα νησιά αυτά με ειδική καμπά­νια στο υπουρ­γείο Του­ρι­σμού με την κ. Κου­ντουρά. Για αυτό τον λόγο κάλεσα τους δημάρ­χους, μητρο­πο­λί­τες και περι­φε­ρειάρ­χες βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Θέλω να απευ­θύνω έκκληση: Η διαρκής επί­κληση του κιν­δύ­νου λει­τουρ­γεί καμιά φορά σαν αυτο­εκ­πλη­ρού­μενη προ­φη­τεία.

Δεν απα­γο­ρεύ­σαμε για αυτό την παρου­σία δημο­σιο­γρά­φων, αλλά εάν το κάναμε για αυτό θα ήμασταν δικαιο­λο­γη­μέ­νοι. Να στα­μα­τή­σετε οι δημο­σιο­γρά­φοι να κατα­στρο­φο­λο­γείτε. Δεν υπάρχει πρό­βλημα για τον του­ρι­σμό επειδή δυο νησιά μας έχουν πρό­βλημα. Θα το αντι­με­τω­πί­σουμε. Το κρίσιμο είναι να ενερ­γο­ποι­ή­σουμε τον κρατικό μηχα­νι­σμό και να ολο­κλη­ρω­θούν τα κέντρα. Οι συνε­ντεύ­ξεις, αργό­τερα.

ΝΑΤΟ

Δεν ήμασταν ποτέ αντί­θε­τοι στο να ανα­λά­βει δράση η Frontex. Η Ελλάδα πήγε σχεδόν κατη­γο­ρού­μενη με βάση ενός report που έγινε από μια υπη­ρε­σία της Κομι­σιόν σε μια επι­τό­πια έρευνα στις αρχές Νοέμβρη. Πράγ­ματι τότε δεν είχαμε κατα­φέ­ρει να ολο­κλη­ρώ­σουμε τα hot spots και η ταυ­το­ποί­ηση.

Η Frontex δεν είχε αντα­πο­κρι­θεί ούτε στο 1/3 των αιτη­μά­των της Ελλάδας. Η κωλυ­σιερ­γία ήταν λόγω των γρα­φειο­κρα­τών των Βρυ­ξελ­λών κι όχι λόγω της Ελλάδας. Με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ τελειώ­νει το blame game.

Τουρκία

Δου­λεύ­ουμε για τη συνεν­νό­ηση με την Τουρκία και αυτό το διά­στημα δεν κλι­μα­κώ­νουμε πιθανές προ­κλή­σεις. Δου­λεύ­ουμε για να έχει επι­τυ­χία το ανώτατο Συμ­βού­λιο συνερ­γα­σίας με την Τουρκία.

Υπάρ­χουν προ­κλή­σεις και απαι­τή­σεις παρά­λο­γες από την γείτονα. Υπεύ­θυνη κυβέρ­νηση δεν είναι να κλι­μα­κώ­νει τις προ­κλή­σεις αλλά να επι­διώ­κει συνεν­νό­ηση και καλή συνερ­γα­σία. Εάν η Τουρκία δεν συνερ­γα­στεί δεν θα έχουμε περιο­ρι­σμό των ροών.

Είμαστε αρι­στερή κυβέρ­νηση σε συν­θή­κες ακραίας και πρω­το­φα­νούς κρίσης. Αλλά αυτό που βοηθά τα εθνικά συμ­φέ­ρο­ντα είναι να στα­μα­τή­σει ο στιγ­μα­τι­σμός της χώρας ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της και να κιν­δυ­νεύει να βγει από τη Σένγκεν.

Τώρα έξοδος από τη Σένγκεν σημαί­νει περι­θω­ριο­ποί­ηση της χώρας, τερά­στιο πλήγμα για τον του­ρι­σμό μας.

Βέτο

Η άρνηση κύρωση συμ­φω­νίας ( βέτο) προ­βλέ­πε­ται στην Ε.Ε κι αφού προ­βλέ­πε­ται μπορεί να έχει και απο­τε­λέ­σματα.

Ετέθη το βέτο στην προη­γού­μενη Σύνοδο Κορυφής και εάν δεν το είχα κάνει δεν θα έδει­χναν όλοι ην Αυστρία με το δάχτυλο.

1. Δεν είναι απο­δε­κτές μη συντο­νι­σμέ­νες δράσεις κατά το μήκος των βαλ­κα­νι­κών δρόμων

2. Προ­στα­σία και κατο­χύ­ρωση του χώρου Σένγκεν, οπότε τελεί­ωσε αυτή η αστεία συζή­τηση.

Η κατά­σταση είναι σύνθετη. Αυτό που επι­διώκω είναι η Ελλάδα να πάρει την καλύ­τερη δυνατή απόφαση ακόμη κι αν χρεια­στεί να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει όλα τα εργα­λεία. Μέσα από την ιδρυ­τική ευρω­παϊκή συνθήκη υπάρχει δεδο­μένη η ανα­λο­γική κατα­νομή των βαρών. Δεν μπορεί η Ελλάδα λόγω γεω­γρα­φι­κής ιδιαι­τε­ρό­τη­τας να πάρει όλο το βάρος μιας παγκό­σμιας κρίσης. Θα συνε­χί­σει η ακτο­φυ­λακή να σώζει ανθρώ­πους στο αιγαίο και ο λαός μας να βοηθάει από το υστέ­ρημά του κι είμαι πολύ υπε­ρή­φα­νος για αυτός. Αλλά θα πρέπει να πάρει ρητή δια­βε­βαί­ωση ότι τα βάρη θα επι­με­ρι­στούν.

Τρά­πε­ζες

Ευτυχώς που ολο­κλη­ρώ­σαμε εγκαί­ρως την ανα­κε­φα­λαιο­ποί­ηση γιατί τώρα θα είχαν πρό­βλημα.

Οι ελλη­νι­κές τρά­πε­ζες είναι σήμερα οι καλύ­τερα ανα­κε­φα­λαιο­ποι­η­μέ­νες τρά­πε­ζες στην Ε.Ε. έχουν ισχυρά κεφά­λαια και κανέναν φόβο. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την εξέλιξη των πραγ­μά­των και την πορεία της οικο­νο­μίας. Δεν υπάρχει κανένας φόβος κου­ρέ­μα­τος των κατα­θέ­σεων.

Αξιο­λό­γηση

Η επι­τυ­χής αξιο­λό­γηση είναι ο δύσκο­λος κάβος που πρέπει να περά­σουμε. Το μόνο που με απα­σχο­λεί είναι να φύγει η χώρα από αυτή την περι­πέ­τεια. Αλλά χωρίς να χάσει την κοι­νω­νική της συνοχή και χωρίς να υπο­κύ­ψει σε παρά­λο­γες απαι­τή­σεις.

Το Πάσχα θα φέρει και την ανά­σταση της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας.

ΔΝΤ

Υπάρχει εγγενές πρό­βλημα: Ότι η Ε.Ε έβαλε στα χωράφια της το ΔΝΤ. Το οποίο έχει τους δικούς του κανόνες και εκτι­μή­σεις για το τι πρέπει να γίνει στην ελλη­νική οικο­νο­μία. Αυτό που συνει­δη­το­ποιούν όλοι οι ευρω­παίοι είναι να υπάρξει επι­στροφή στο ρεα­λι­σμό του Ταμείου για να προ­χω­ρή­σουμε. Και δεν συσχε­τίζω την αξιο­λό­γηση με την προ­σφυ­γική κρίση

Άκουγα τις δηλώ­σεις του Ολάντ. Είπε ότι μ αυτή την κρίση συνει­δη­το­ποιούμε ότι αν είχαμε ενδώσει στις πιέσεις ανοήτων για το γκρεξιτ τώρα η Ε.Ε δεν θα μπο­ρούσε να προ­φυ­λα­χθεί. Άκουσα και τον Σοιμπλε να ομο­λο­γεί ότι η Ε.Ε δεν μπορεί να αντι­με­τω­πί­σει δύο κρίσεις. Πρέπει λοιπόν να ζητή­σουν εξη­γή­σεις από το Ταμείο. Ή συμ­φω­νείς και μένεις ή δια­φω­νείς και θες να απο­χω­ρή­σεις και μας ειδο­ποιείς εγκαί­ρως.

Η παρου­σία του Ταμείου στο πρό­γραμμα δεν έχει να κάνει με τις χρη­μα­το­δο­τι­κές ανάγκες της χώρας. Είναι συμ­βο­λική και έχει ισχυρό συμ­βο­λι­σμό με τις πιέσεις που δέχεται το γερ­μα­νικό κοι­νο­βού­λιο. Δεν μπορώ να κατα­λάβω γιατί η Ε.Ε δεν έχει τη δυνα­τό­τητα ελέγχου. Το ζήτημα τώρα είναι να υπάρξει επι­τέ­λους συμ­φω­νία για να προ­χω­ρή­σουμε.

Ασφα­λι­στικό

Η ελλη­νική κυβέρ­νηση είναι υπο­χρε­ω­μένη να κατα­θέ­σει προ­τά­σεις μέσα στο γράμμα της συμ­φω­νίας. Η αύξηση των εργο­δο­τι­κών εισφο­ρών αντι­με­τω­πί­ζει τη μείωση που υπο­χρε­ού­μα­στε να κάνουμε από τη συμ­φω­νία του Ιουλίου. Επειδή η τρόικα δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα, δεν απαντά ενιαία.

Η πρόταση την οποία έχουμε κάνει, προ­στα­τεύει πλήρως τις συντά­ξεις των σημε­ρι­νών συντα­ξιού­χων.

Έννοια μας δεν είναι να προ­στα­τεύ­σουμε αυτούς που έχουν μια μεγάλη σύνταξη. Θα μπο­ρού­σαμε να συμ­φω­νή­σουμε να υπάρχει ένα πλαφόν. Η όποια μείωση σε μεγάλες συντά­ξεις θα είχε μόνον συμ­βο­λική σημασία γιατί θα έχει χαμηλή δημο­σιο­νο­μική απόδοση. Δεν είναι κόκκινη γραμμή μας η δια­τή­ρηση των υψηλών συντά­ξεων.

Θα επι­μεί­νουμε στην ανάγκη να προ­στα­τευ­τούν οι συντα­ξιού­χοι που έχουν δει τα τελευ­ταία χρόνια τις συντά­ξεις τους να μειώ­νο­νται κατά 35%

Η πρότασή μας έχει γίνει εδώ και 60 ημέρες και δεν έχει τεθεί από τους Θεσμούς θέμα περι­κο­πής συντά­ξεων.

Οι συντα­ξιού­χοι σήμερα δεν σπα­τα­λούν τη σύνταξή τους στα μπου­ζού­κια αλλά συντη­ρούν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους.

Οικονομία- Capital controls

Η ελλη­νική οικο­νο­μία, μπορεί να κινηθεί μετά την ολο­κλή­ρωση της αξιο­λό­γη­σης, με ένα παρα­γω­γικό σχέδιο ανα­συ­γκρό­τη­σης, την απορ­ρό­φηση των κον­δυ­λίων, την προ­σέλ­κυση επεν­δύ­σεων και το σχε­δια­σμό ενός στα­θε­ρού φορο­λο­γι­κού συστή­μα­τος.

Η αίσθηση είναι ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 που θα περά­σουμε στην ανά­πτυξη και θα γυρίσει σελίδα η οικο­νο­μία, τότε θα αρθούν τα capital controls.

Κυριάκο Μητσο­τάκη

Συζη­τή­σαμε για αλλαγή του εκλο­γι­κού Νόμου και τη συνταγ­μα­τική ανα­θε­ώ­ρηση. Του ζήτησα “έλα να αλλά­ξουμε μαζί σελίδα για τη χώρα”. Η πρόταση που μου έθεσε ο πρό­ε­δρος της Ν.Δ – την οποία βλέπω με ενδιαφέρον- είναι πως όταν προ­κη­ρύσ­σο­νται πρόωρες εκλογές, η κυβέρ­νηση που εκλέ­γε­ται να έχει ως ορί­ζο­ντα δια­κυ­βέρ­νη­σης τον χρόνο που υπο­λεί­πε­ται μέχρι την εξά­ντληση της τετρα­ε­τίας στην προη­γού­μενη κυβέρ­νηση.

Ομολογώ για να μην αναφέρω μόνον τα αρνη­τικά ότι ο κ. Μητσο­τά­κης τηρεί στο προ­σφυ­γικό ζήτημα μια εθνικά υπεύ­θυνη στάση.

Τηλε­ο­πτι­κές άδειες- Δια­δί­κτυο

Γιατί 25 χρόνια η αγορά δεν κατά­φερε να εξορ­θο­λο­γί­σει το μιντιακό τοπίο; Γιατί άφησε να υπάρ­χουν οκτώ κανάλια που δε βγάζουν τα λεφτά τους; Στην υπό­λοιπη Ευρώπη είναι ηλίθιοι οι άνθρω­ποι που έχουν απο­φα­σί­σει να ρυθ­μί­σουν με ανάλογο τρόπο τα πράγ­ματα;

Βασικός άξονας του νόμου που ψηφί­στηκε είναι η προ­στα­σία των θέσεων εργα­σίας. Εμείς είμαστε ανοι­χτοί και θα συζη­τή­σουμε με την ΕΣΗΕΑ να βρούμε τρόπους για την εξα­σφά­λιση των θέσεων εργα­σίας.

Η κυβέρ­νηση δεν θέλει να ελέγξει το δια­δί­κτυο αλλά να βάλει κοινούς κανόνες για να απο­φεύ­γο­νται φαι­νό­μενα όπως αυτά με το κύκλωμα εκβια­στών.

Ραντε­βού με Στ. Ψυχάρη

Μπορεί αν χρεια­στεί να συνα­ντήσω και τον διάολο. Αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Δε θα κριθώ από το ποιον συνα­ντάω αλλά το τι πράττω. Η δική μου κυβέρ­νηση δεν εκβιά­στηκε από κανέναν, δεν χαρί­στηκε σε κανέναν. Στις τέσ­σε­ρις αυτές κάλπες , δεν υπήρξε μία στιγμή που να σηκώσω το τηλέ­φωνο και να ζητήσω χάρες ούτε από φίλους ούτε από εχθρούς.

Η επι­θυ­μία του ( σ.σ Στ. Ψυχάρη) εκείνη την εποχή ήταν να μη βρε­θούμε σε δημόσιο χώρο. Πού είναι το μεμπτό. Το μόνο που μπορεί να ισχυ­ρι­στεί ο εν λόγω μέσα στον πανικό του ο οποίος προ­έρ­χε­ται από το γεγονός ότι έναν χρόνο τώρα που είμαι πρω­θυ­πουρ­γός έχει επα­νει­λημ­μέ­νως ζητήσει να με δει και έχω αρνηθεί.

Υπήρξαν κόκκινα πρω­το­σέ­λιδα στις 25 Γεναρη αλλά εγώ πήγα στη Βουλή και είπα στις προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώ­σεις και μετά έγιναν “μπλε”. Και μετα στο Δημο­ψή­φι­σμα, έγιναν “μαύρα”.

Να βγάλει ( σ.σ ο Σταύρος Ψυχάρης) ό,τι έχει στη φόρα και να πάει και στον εισαγ­γε­λέα τον οποίο απ ό,τι μαθαίνω συναντά συχνά τελευ­ταία.

Η μετα­τό­πιση γραμμής την ημέρα των εκλογών από πολλά Μέσα ήταν γιατί νόμιζαν ότι θα εξαρ­γυ­ρώ­σουν τη στήριξη με ανταλ­λάγ­ματα. Δεν έγινε. Τελεία.

Τί κάνει νιάου νιάου στα κερα­μί­δια; Η γάτα Ιμα­λαϊων.

Σχο­λιά­ζο­ντας σχόλιο Ανδρέα Ψυχάρη ( έγραψε στο twitter: Την έσκισε την γάτα λέει ο Τσιπρας! Όπως ακριβώς το μνη­μό­νιο, με ένα αρθρο και ένα νόμο. Ο Τσιπρας θα κρίνει τι θα γράφουν οι εφη­με­ρί­δες! Ακριβώς ότι έκανε ο Χιτλερ) , μίλησε για πολι­τική σκο­πι­μό­τητα που απο­κα­λύ­πτε­ται από το μένος που εκφρά­ζει.

Αυστρία
Ο φίλος μου ο Faymann βρί­σκε­ται σε κατά­σταση πολι­τι­κού πανικού. Τo ακρο­δε­ξιό κόμμα της Αυστρίας έχει οδη­γή­σει σε αυτές τις κινή­σεις που θα οδη­γή­σουν σε ακόμη μεγα­λύ­τερη άνοδο της ακρο­δε­ξιάς. Του το είπα και θα του το ξαναπώ.
Δέχθηκα τηλε­φώ­νημα από Juncker ο οποίος θέλησε να μου μετα­φέ­ρει μήνυμα αλλη­λεγ­γύης: Η Κομι­σιόν είναι μαζί σας θα κάνουμε ό,τι χρεια­στεί για να μη μείνει αβο­ή­θητη η Ελλάδα.

Συμ­βού­λιο αρχηγών

Θα συνε­δριά­σει το υπουρ­γικό συμ­βού­λιο την Πέμπτη για να βγει μια γραμμή την οποία θα εκθέσει η κυβέρ­νηση στο συμ­βού­λιο αρχηγών.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.