Ειδήσεις

Φουρτουνιασμένη η Κως κατά Γιάννη Μαχαιρίδη

Δεν αναιρεί την υπογραφή του, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης για την αλλαγή τοποθέτησης υπαλλήλου του τμήματος Συγκοινωνιών σ’αυτό της Περιφερειακής Ενότητας,συναινώντας στο αίτημα της περιφερειακής συμβούλου Μ. Κυπραίου με την οποία συναντήθηκε χθες στα γραφεία της ενότητας Κω.
Ο κ. Μαχαιρίδης ωστόσο απέφυγε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους (ούτε καν με τους προϊστάμενους) τόσο του γραφείου Συγκοινωνιών όσο και των άλλων υπηρεσιών, παρά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αυτές αντιμετωπίζουν, με χαρακτηριστικότερη αυτή του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας στο οποίο ανήκει ο Επόπτης Υγείας.

Να θυμίσουμε το ρεπορτάζ της ΕΡΑ Ρόδου, πριν από χρόνο,όταν αποκάλυψε πως από τον Ιούνιο του 2012 δεν υπάρχει Επόπτης Υγείας στη Κω και στη Κάλυμνο (εκεί νωρίτερα, από το Φθινόπωρο του 2011 )… γιατί ο κ. Μαχαιρίδης υπέγραψε την μετάθεσή τους, ούτε καν απόσπαση, του μοναδικού Επόπτη κ Ματσιούρη, του οποίου η οργανική θέση είναι στη Περιφερειακή Ενότητα της Κω και το προκλητικότερο όταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν είχε τους όρους δεν είχε συμπληρώσει καν τα δέκα χρόνια που πρέπει να υπηρετήσει στη παραμεθόριο.

Ωστόσο ο κ. Μαχαιρίδης, χωρίς μάλιστα να φροντίσει την αντικατάστασή του, μη λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που ήδη υπήρχαν στην υπηρεσία, έτσι ανώδυνα υπέγραψε πράξη, με την ανοχή της κ. Κυπραίου και των υπολοίπων συμβούλων Ειρήνης Σβύνου, Στέργου Εψιμου, Γιάννη Καμπανή και Θεοδόση Βαρκά, με την οποία πράξη καταδικάζεται η Κως του ενός εκατομ. επισκεπτών να μην έχει ούτε έναν Επόπτη Υγείας.

Έτσι χωρίς αιδώ συναινεί, ο και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης, και σήμερα, με την αλλαγή τοποθέτησης της έμπειρης και παραγωγικής υπαλλήλου Ειρήνης Νικολένδρη του Μεταφορών με τον υπέρογκο φόρτο δουλειάς (που δε θέλει να ”λουφάρει” πηγαίνοντας στο Περιφερειακής Ενότητας, υπάρχουν βλέπετε και Δημόσιοι Υπάλληλοι και πιστέψτε μας είναι πολλοί, που έχουν επαγγελματική συνείδηση), υπογράφει τη σχετική απόφαση o κ. Μαχαιρίδης, προφανώς μη θέλοντας να τα “σπάσει” για άλλη μια φορά με τη κ. Κυπραίου, εκλογές γαρ,χωρίς να σέβεται και τους ίδιους τους υπαλλήλους, απαξιώνοντας την εισήγηση του προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών Ρόδου και παρακάμπτοντας ακόμα και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκο που επίσης διαφωνούσε με την αλλαγή τοποθέτησης της εργαζόμενης.
Δυστυχώς για κάποιους τίποτα δεν άλλαξε ακόμα και σήμερα και θεωρούν ότι είναι τσιφλίκι τους η Περιφέρεια, θεωρούν υποτακτικούς τους εργαζόμενους κουρελιάζοντας τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.
Σήμερα που και η κοινωνία της ευημερούσας Δωδεκανήσου παραδίδεται απροστάτευτη στην ανεργία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη φτώχεια και στο κοινωνικό αποκλεισμό, που στερείται τη πρόσβαση στα στοιχειώδη.

Ως ΕΔΩ λοιπόν ας ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ και ας στείλουν τα Μνημόνια και όσους τα υποστηρίζουν στο καλάθι των αχρήστων της Ιστορίας, να βάλουν τις βάσεις για μια ιστορική ανατροπή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 8.000 Πρωτόκολλα της Περιφερειακής Ενότητας Κω τα 7.000 διεκπεραιώθηκαν από το γραφείο Μεταφορών, 1000 επιπλέον πρωτόκολλα προστέθηκαν το 2013 στη πολύπαθη υπηρεσία, που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες. Γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα στελέχωσης και ΟΧΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ του νευραλγικού τμήματος, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για τη διασφάλιση των εσόδων του.
Σημειώνεται ακόμη πως στο γραφείο της γραμματειακής υποστήριξης της Περιφερειακής Ενότητας έχει αναλάβει μια συμβασιούχος και θα παραμείνει μέχρι 2 Ιουνίου οπότε και λήγουν οι συμβάσεις των 500 ευρώ με τους 5μηνίτες συμβασιούχους να μη δικαιούνται καν επιδόματος ανεργίας.

(ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΠΙΤΣΑ ΒΕΡΒΕΡΟΓΛΟΥ)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου