Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου αναφερομένη στην απόφαση της κυβέρνησης για παράταση ισχύος του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έστω την έσχατη στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση για 6 μήνες του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης και ανάπτυξης για τα νησιά μας.
Η αναγκαιότητα της συνολικής επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας παραμένει για εμάς επιδίωξη σταθερή και αμετάθετη».
Επισημαίνεται ότι έχει υπογραφεί εδώ και λίγες ημέρες η υπουργική απόφαση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία προβλέπει την παράταση ισχύος του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τις προσφυγικές ροές (Λέρος, Λέσβος, Κως, Σάμος και Χίος) μέχρι την 30.6.2019.
Η απόφαση έρχεται σε εκτέλεση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.







Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.