Ειδήσεις

Ο Γιώργος «δεν θα κάτσει ήσυχα»

Tο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος ακόμα και αν οι εκλογές διεξαχθούν αρχές Φεβρουαρίου εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύσκεψη για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε το βράδυ χτες στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το συγκυβερνών κόμμα φέρεται να θεωρεί πολύ πιθανό ενδεχόμενο τη μη εκλογή Προέδρου και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του Real.gr η Χαριλάου Τρικούπη έχει προ ημερών ζητήσει από παλαιούς βουλευτές του κόμματος τις προτάσεις τους για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Το ερώτημα, ωστόσο, που κυριαρχεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι τι θα πράξει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αν θα ιδρύσει νέο κόμμα, αν αρνηθεί να θέσει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ ή εάν τελικά μπροστά στην ανάγκη να είναι παρόν και στη νέα Βουλή υποχρεωθεί να νερώσει το κρασί του και να είναι υποψήφιος βουλευτής σε κόμμα υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Ο Γιώργος δεν θα κάτσει ήσυχα» λένε όσοι συνομίλησαν το τελευταίο διάστημα μαζί του. Και όντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο πρώην πρωθυπουργός προσανατολίζεται να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές με νέο κόμμα ακόμα και αν οι προσεχείς εκλογές διεξαχθούν 1 ή 8 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος και οι βουλευτές που τον ακολουθούν θα ψηφίσουν βεβαίως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να χρεωθούν την πτώση της κυβέρνησης.

Στην Κοζάνη

Σε αυτό το πλαίσιο ο Γ. Παπανδρέου έχει προγραμματίσει ομιλία στην Κοζάνη στις 17 Δεκεμβρίου. Στις 17 Δεκεμβρίου ωστόσο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένει ωστόσο την ακριβή ώρα της ψηφοφορίας, καθώς πρόθεσή του είναι να μην αναβάλλει την ομιλία του στην Κοζάνη, εκτός και αν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Όλοι μαζί

Ο Γ. Παπανδρέου, πάντως, σε περίπτωση που δεν μπορέσει να ιδρύσει κόμμα, δεν θα είναι υποψήφιος. Και θα συμπορευτούν μαζί του όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη που τον στηρίζουν και θεωρούνται «παπανδρεϊκοί».

Με κεντρικό σύνθημα την αυτοοργάνωση τα δίκτυα υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθούν με κινήσεις που έχουν την σφραγίδα στελεχών του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, όπως η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γ. Παναγιωτακόπουλου και η Κίνηση των 75 του Μιχάλη Καρχιμάκη. Αναμένεται επίσης να ταχθούν στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου και πρώην βουλευτές και στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Mε πληροφορίες από real.gr thetoc.gr capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου