Ο ΣΥΡΙΖΑ, γνήσιο τέκνο της ελληνικής κοινωνίας, συζητά ανοιχτά και με θάρρος τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών. Αγωνίζεται και βρίσκει λύσεις παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβάλλει οι δανειστές στους οποίους μας παρέδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε και η ανοιχτή εκδήλωση στην Κω με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσία των βουλευτών Δημήτρη Γάκη και Ηλία Καματερού.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο υπουργός αναφέρθηκε στο μέχρι σήμερα έργο για την ανάταξη της χώρας και την προστασία των αδύναμων πολιτών.

Ιδιαίτερα στάθηκε όμως στα θετικά αποτελέσματα της οικονομίας και στην σταθερή προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, την επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και την εδραίωση της κοινωνικής συνοχής.

Τόνισε το έργο που έχει παραχθεί και συνεχίζεται στον τομέα της οικονομίας, τις αλλαγές στα εργασιακά, τη μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσπάθεια για την εφαρμογή ουσιαστικής νησιωτικής πολιτικής, τη διαχείριση του προσφυγικού. Παράλληλα επισήμανε τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος Αναπτυξιακός νόμος για την προσέλκυση επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών και τη δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε με έμφαση την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων στη βάση της υπευθυνότητας ενός εκάστου και την αναγνώρισης της προόδου που έχει συντελεστεί στην οικονομία.

Οι βουλευτές Ηλίας Καματερός και Δημήτρης Γάκης στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν την αναγκαιότητα χάραξης αναπτυξιακού σχεδίου ανά νησί και τόνισαν τη στήριξη, με το δικό τους θεσμικό ρόλο, στα ζητήματα που έχουν σχέση με τη νησιωτικότητα και την αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών. Αναφέρθηκαν στην ίδρυση αρμόδιου υφυπουργείου, την αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, τα κίνητρα παραμονής δημοσίων υπαλλήλων και στελέχωσης υπηρεσιών, τη βελτίωση στους τομείς υγείας και παιδείας, ενώ τέλος έκαναν αναφορά και στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Νίσυρο, οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

Ο πλούσιος διάλογος που διεξήχθη, με τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών, ανέδειξε την αγωνία όλων για τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών αλλά και τις προσδοκίες τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού, των βουλευτών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κω στο Νοσοκομείο της Κω. Τον υπουργό υποδέχθηκε ο Αν. Διοικητής Νεκτάριος Γεωργαντής ο οποίος και τον ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση στο νοσοκομείο και γενικότερα για θέματα του τομέα υγείας στο νησί μας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε τόσο το αναβαθμισμένο επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας όσο και οι δυνατότητες για επιπλέον βελτιωτικές κινήσεις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ