Σε «Μάστερ Πλαν» που  θα αφορά τον συνολικό σχεδιασμό για το αποχετευτικό σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, προχωρά η ΔΕΥΑΡ. Η σχετική μελέτη ύψους 300.000 ευρώ περίπου, εκπονήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Ρόδου από την ομάδα μελετητών που την έχει αναλάβει.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως ειπώθηκε και κατά την χτεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, είναι πως τα ευρήματα της μελέτης και οι υποδείξεις που θα γίνουν περαιτέρω, θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της επιχείρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από ομάδα μελετητών με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού –και όχι αποσπασματικά ανά κοινότητα, περιοχή κ.λπ.- ενώ τα αποτελέσματα αυτού του «Μάστερ Πλάν» θα αποτελέσουν προαπαιτούμενο για να διεκδικηθούν πόροι από χρηματοδοτούμενα προγράμματα προκειμένου να ενταχθούν και να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα.
Όπως δήλωσε στην «δ» πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης: «Αυτή η μελέτη έγινε για να υποδείξει τι πρέπει να γίνει με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και απαντά στο ερώτημα εάν πρέπει να επεκταθούν ή να γίνουν άλλα έργα βελτίωσης κ.λπ. Η μελέτη ανατέθηκε σε μια ομάδα μελετητών (εταιρεία) ύστερα από ανοικτό διαγωνισμό και αυτά θα είναι τα πρώτα αποτελέσματα».
Κατά τα άλλα, κατά την συνεδρίαση, του δ.σ. της ΔΕΥΑΡ, εγκρίθηκε η μελέτη για την Κατταβιά ύψους 2.240.000 ευρώ και αφορά την κατασκευή 3,5 χιλιομέτρων δικτύων ύδρευσης, 2,5 χιλιομέτρων δικτύων ομβρίων και 5 χιλιομέτρων δικτύων αποχέτευσης. «Είναι έργα τα οποία χρηματοδοτεί η ΔΕΗ ως αντισταθμιστικά για το εργοστάσιο που γίνεται εκεί», εξήγησε ο κ. Τσίκκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ