Γράφει
ο Νεκτάριος Καλογήρου
Πλούσια είναι η δράση του συλλόγου για τη Μελέτη και τη Διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας, του Βάιλχαϊμ της Βαυαρίας και σημαντικό μέρος της δράσης του αφορά τη Ρόδο. Συνέδρια, συμπόσια, μελέτες και βιβλία για τη μακραίωνη πορεία του νησιού, αναλύσεις για τα αρχαιολογικά ευρήματα, προβληματισμοί για το Αύριο της γνώσης περιλαμβάνονται στο έργο του συλλόγου, η έδρα του οποίου βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Δωδεκανησιακή πρωτεύουσα.
«Δυστυχώς δεν διδασκόμαστε μεθοδικά – σωστά τον αρχαίο πολιτισμό μας ούτε καν στα σχολεία. Αμφιβάλλω επίσης, εάν οι φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών, εκτός από τις φιλοσοφικές, φιλολογικές, αρχαιολογικές σχολές και ίσως λίγο οι μαθηματικές και φυσικές σχολές, ασχολούνται με τον αρχαίο πολιτισμό μας ή έστω με κάποιους από τους βασικούς πυλώνες του» υποστήριξε χθες ο κ. Απόστολος Κυριατσούλης. Ο ίδιος, υπενθυμίζεται, είναι ένας από τους ιδρυτές του συλλόγου για τη Μελέτη και τη Διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας, με έδρα το Βάιλχαϊμ. Ο κ. Κυριατσούλης, λόγω της 40ετούς παραμονής του στη Γερμανία (επιστημονικό στέλεχος σε πανεπιστημιακή κλινική και διδάκτορας Βιοχημείας) υποστηρίζει διαρκώς τους Ελληνες ομογενείς στη Γερμανία.
«Οι Γερμανοί θαυμάζουν την ελληνική ιστορία και είναι καιρός και οι ίδιοι οι Ελληνες  να μάθουμε όλα εκείνα τα μεγάλα που γινόντουσαν στον ίδιο τόπο που συνεχίζουμε εμείς να ζούμε» είχε δηλώσει ο ίδιος προς τη Δημοκρατική.
«Θέλουμε να αναδείξουμε την ελληνική ιστορία και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για να είμαστε περήφανοι για τον αρχαίο πολιτισμό μας, όχι μόνο για να ξέρουμε, αλλά ίσως πρέπει από το παρελθόν μας να διδαχτούμε κάτι (όπως το κάνουν και σε άλλες χώρες), από τον ασήκωτο πολιτισμό, που εμείς οι Έλληνες τραβούμε στη πλάτη μας και να το εφαρμόσουμε στο παρόν και το μέλλον. Ειδικά δε στα χρόνια της κρίσης».
Ο κ. Απόστολος Κυριατσούλης κατάγεται από το χωριό Φάνες και παρότι η μόνιμή του κατοικία βρίσκεται στη Βαυαρία, φροντίζει πάντα να υποστηρίζει το νησί και να βοηθάει με κάθε τρόπο όλους εκείνους που παίρνουν το δύσκολο τρόπο της μετανάστευσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ