Με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρά η Ν.Δ.στη διεύρυνσή της και στο άνοιγμα του κόμματος σε πρόσωπα εκτός των τειχών της κεντροδεξιάς, ενώ την ίδια στιγμή διευρύνεται και ο κύκλος των καθηγητών που αποτελούν συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη ή συμμετέχουν σε κεντρικές θέσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορεί μέχρι στιγμής σε κεντρικό επίπεδο να μην υπάρχουν οι ηχηρές μετεγγραφές, αλλά υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε άλλα πεδία και παρατηρείται ότι την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν πλαισιώσει πρόσωπα με ενδιαφέρουσα πορεία στο ακαδημαϊκό επίπεδο, τα οποία ήδη αξιοποιούνται στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. και θεωρούνται ως εν δυνάμει πρόσωπα που θα τοποθετηθούν σε κεντρικές θέσεις, είτε στην κυβέρνηση, είτε στην κρατική μηχανή, όποτε ο Κυρ. Μητσοτάκης γίνει Πρωθυπουργός.

Η προ ημερών τοποθέτηση του Χρήστου Ταραντίλη, καθηγητή της Διοικητικής Επιστήμης και Συστημάτων Λήψεων Αποφάσεων στη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. άνοιξε στο παρασκήνιο μια μεγάλη συζήτηση για τα πρόσωπα που ο Κυρ. Μητσοτάκης εμπιστεύεται από τον κύκλο της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Όλα τα ονόματα

Μεταξύ αυτών είναι ο Μιχάλης Αργυρού, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Θόδωρος Πελαγίδης, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σορβόνη, ο αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο επικεφαλής είναι ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπεύθυνος για το τμήμα ΜΒΑ, Γιώργος Ιωάννου.

Ενδεικτικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης είδε επί των ημερών του να έχουν στελεχώσει το κόμμα στις διάφορες επιτροπές του, εκτός κομματικού πλαισίου, πρόσωπα όπως ο Πύρρος Παπαδημητρίου, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Θόδωρος Τσακίρης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής & Οικονομικών του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Κώστας Αραβώσης, Επίκουρος Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος, ο Θανάσης Τσεβάς, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Κτιστάκις, Λέκτορας στον Τομέα Διεθνών Σπουδών στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Δημήτρης Σκιαδάς ,Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, ο Γιώργος Καλκάνης Γεώργιος, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (το όνομά του περιελήφθη στη λίστα “Highly Cited Researcher” για τα έτη 2014 και 2015), ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (είναι υπεύθυνος και των δημοσκοπήσεων που κάνει το Πανεπιστήμιο), ο Κώστας Υφαντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ.α.

thetoc.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ