Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε δύο αθίγγανους, πατέρα και υιό, που κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για συμμορία.
Πιο συγκεκριμένα καταδικάστηκαν ο Β. Σ. Κ. του Δ. 20 ετών, για 10 διαρρήξεις εκ των οποίων ομολόγησε τις 5 και ο πατέρας του Δ. Σ. του Π. 49 ετών, για τρείς ενώ αθώος κρίθηκε ο  Γ. Κ. του Δ. 26 ετών, συγκατηγορούμενος και συγγενής τους.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου καταγγέλθηκαν κλοπές από άγνωστους δράστες στο Κορακόνερο, στη λεωφόρο  Ρόδου –  Καλλιθέας και στη λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου. Οι δράστες εκινούντο στις ως άνω περιοχές με ένα αυτοκίνητο τύπου Peugeot, άσπρου χρώματος και ένα δίκυκλο τύπου  Αddress.
Από την αξιοποίηση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από μαγνητοσκοπημένα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες των κλοπών ήταν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι. Ο 49χρονος είναι εξάλλου ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.
Διενεργήθηκε έρευνα σε παραπήγματα των κατηγορούμενων παρουσία δικαστικού λειτουργού και βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.
Κατηγορήθηκαν συνολικά για 15 διαρρήξεις ή απόπειρες διάρρηξης.
Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται ενώ ο 46χρονος, όπως προέκυψε, είχε αναχωρήσει από το νησί με πτήση στην Αθήνα την 30ή Ιανουαρίου 2016.  Οι αστυνομικοί μάλιστα θεωρούν ότι μετέβη στην Αθήνα προκειμένου να πωλήσει κλοπιμαία διότι είναι γνωστοί στα ενεχυροδανειστήρια της Ρόδου.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Δ. Θανασιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ