Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στον Επιμελητή Ανηλίκων Ρόδου, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ένας 16χρονος ημεδαπός, μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, που φέρεται να συμμετείχε σε σπείρα διαρρηκτών, που αφαιρούσαν δίκυκλα στην πόλη της Ρόδου και στην Ιαλυσό, τα «έγδυναν», διαθέτοντας ανταλλακτικά τους προς πώληση μέσω μιας μάντρας, ιδιοκτησίας ενός αθίγγανου και μέσω ενός γνωστού συνεργείου μοτοποδηλάτων στην πόλη της Ρόδου.
Την υπόθεση εξιχνίασε τον Ιούλιο του 2015 η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που αποδίδει σε δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος 7 ατόμων την διάπραξη 20 κλοπών δικύκλων στο νησί.
Κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, παραμέλησης ανηλίκων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, είναι ένας 16χρονος, ημεδαπός, ένας 15χρονος υπήκοος Αλβανίας, ένας 21χρονος ημεδαπός, ένας 45χρονος ημεδαπός, ένας 28χρονος αθίγγανος, ένας 52χρονος ημεδαπός κι ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος εντόπιζε και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε από κοινού με τους άλλους δυο νεαρούς, δίκυκλα τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσε και πωλούσε ως ανταλλακτικά και εξαρτήματα σε συνεργείο και μάντρα ανακυκλώσιμων υλικών «scrap», ιδιοκτησίας του 45χρονου και 28χρονου, αντίστοιχα.
Τα αδικήματα που τους αποδίδονται διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Νοέμβριου του 2014 έως τέλη Μάρτιου 2015, σε τις περιοχές στην Ανάληψη, την Ηλιούπολη και την Ιαλυσό.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν:
• Στην κατοικία του 16χρονου, 4 πλαίσια δίκυκλων, 6 τροχοί και διάφορα άλλα εξαρτήματα κινητήρων.
• Στο συνεργείο του 45χρονου, πλαίσιο και κινητήρας προερχόμενα από διαφορετικά δίκυκλα.
Η έρευνα ξεκίνησε ουσιαστικά στις αρχές του Απριλίου του 2015 μετά από πληροφορίες που έφεραν τον 16χρονο να διαπράττει κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου, τα οποία στην συνέχεια αποσυναρμολογεί και πωλεί είτε ως ανταλλακτικά είτε ως σίδερα σε διάφορες μάντρες και ιδιώτες.
Πρωινές ώρες της 6ης Απριλίου 2015 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αφού τον εντόπισαν στην οικία του, τον κάλεσαν να τους ακολουθήσει και τον προσήγαν και στα πλαίσια της προανάκρισης που ακολούθησε ομολόγησε ορισμένες από τις κλοπές που του αποδίδονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ