ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανεβλήθη η δίκη του κατηγορούμενου για κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
δικαστηριο

Ανα­βλή­θηκε εκ νέου χθες επ’ αόρι­στον για περαι­τέρω (κρείσ­σο­νες) απο­δεί­ξεις η εκδί­καση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου της Ρόδου, της πολύ­κρο­της υπό­θε­σης με κατη­γο­ρού­μενο για κατ’ εξα­κο­λού­θηση και κατά συνή­θεια προ­μή­θεια, κατοχή και διάθεση υλικού πορ­νο­γρα­φίας ανη­λί­κων έναν αρχαιο­φύ­λακα από την Κω, που συνε­λή­φθη σε ηλικία 52 ετών το έτος 2012 με διεθνές ένταλμα σύλ­λη­ψης της Interpol μετά από σχετικό αίτημα των Εισαγ­γε­λι­κών Αρχών της Κύπρου.

Το δικα­στή­ριο ανέβαλε την υπόθεση προ­κει­μέ­νου να κληθούν σε κατά­θεση δύο ουσιώ­δεις μάρ­τυ­ρες και περαι­τέρω προ­κει­μέ­νου να διε­νερ­γη­θεί εργα­στη­ριακή πραγ­μα­το­γνω­μο­σύνη από την Διεύ­θυνση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευνών της Γενικής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Αττικής, στο σύνολο των πει­στη­ρίων που έχουν κατα­σχε­θεί για την αξιο­λό­γησή τους.

Το δικα­στή­ριο έκανε δεκτό σχετικό αίτημα των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης του κατη­γο­ρού­με­νου, δικη­γό­ρων κ.κ. Μιχ. Καντι­δε­νού και Σ. Τόγια, καθώς η δικο­γρα­φία ήταν “γυμνή” από σημα­ντικό απο­δει­κτικό υλικό και συγκε­κρι­μένα τα βίντεο και τις φωτο­γρα­φίες, που φέρο­νται να απει­κο­νί­ζουν γυμνά ανήλικα παιδιά σε άσεμνες πόζες και περαι­τέρω δεν υφί­στα­ται έκθεση πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος δεν είχε την δυνα­τό­τητα να αντι­κρού­σει τις δια­πι­στώ­σεις που εμπε­ριέ­χο­νται σε ανάλογη έκθεση των κυπρια­κών αρχών και να ορίσει τεχνικό σύμ­βουλο.

Εν πάση περι­πτώ­σει, ο  56χρονος σήμερα άνδρας φέρεται να γνώρισε μέσω του internet σε ιστό­τοπο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης το έτος 2009, ένα 14χρονο τότε κορίτσι και να κατόρ­θωσε με πειθώ και παραι­νέ­σεις, εκμε­ταλ­λευό­με­νος το νεαρό της ηλικίας του, να το πείσει, να του απο­στέλ­λει γυμνές της φωτο­γρα­φίες και βίντεο μέσω του συστή­μα­τος επι­κοι­νω­νίας msn messenger!!

Ο ίδιος αρνεί­ται τις κατη­γο­ρίες και φέρεται να δηλώνει ότι δεν εγνώ­ριζε ότι ήταν ανήλικη.

Σύμφωνα με τη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στηκε σε βάρος του, την  30η Απρι­λίου 2009, µετά από καταγ­γε­λία ψυχο­λό­γου από την Πάφο, ξεκί­νησε έρευνα από τη Διεύ­θυνση Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλήµατος για να δια­πι­στω­θεί η ταυ­τό­τητα κορι­τσιού, το οποίο είχε ανα­φέ­ρει σε µήνυµα ηλε­κτρο­νι­κού ταχυδροµείου ότι άγνω­στος χρήστης του δια­δι­κτύου µε τον οποίο συνοµιλούσε στην δια­δι­κτυακή πλατφόρµα επι­κοι­νω­νίας «MSN Messenger» την έπεισε να του απο­στέλ­λει γυµνές της φωτο­γρα­φίες µε αποτέλεσµα να αρχίσει να την εκβιά­ζει συνεχώς για δηµοσίευσή τους στο δια­δί­κτυο, αν σταµατούσε.

Από την έρευνα που ακο­λού­θησε δια­πι­στώ­θηκε ότι θύµα ήταν µια 14χρονη µαθήτρια από την Πάφο, που από το έτος 2008 είχε αρχίσει να συνοµιλεί µε έναν άγνωστο χρήστη του δια­δι­κτύου, που γνώρισε µέσω του συστήµατος «Hi5». Αυτός την έπεισε και του απέ­στειλε γυµνές της φωτο­γρα­φίες και βίντεο και όταν τις παρέ­λαβε άρχισε να την απειλεί ότι θα τις δηµοσίευε στο δια­δί­κτυο αν δεν του απέ­στελλε κι άλλα βίντεο.

Η ανήλικη φέρεται να υπέ­κυ­πτε συνεχώς στους εκβιασµούς του και να απέ­στελλε βίντεο και φωτο­γρα­φίες της είτε µέσω του MSN Messenger είτε µέσω email. Φέρεται να προ­έ­κυψε ότι τα βίντεο και τις φωτο­γρα­φίες τρα­βούσε µε το κινητό της τηλέ­φωνο και την απει­κό­νι­ζαν να αυνα­νί­ζε­ται γυµνή σε διά­φο­ρους χώρους της οικίας της.

Την 1η Δεκεµβρίου 2009 διε­νερ­γή­θηκε έρευνα στην οικία του δράστη,  παρου­σία της συζύγου του και παρε­λή­φθη­σαν 14 τεκµήρια, ενώ την εποµένη έδωσε κατά­θεση στην οποία αρνή­θηκε οποια­δή­ποτε ανάµιξη στην υπόθεση.

Από την έρευνα στον υπο­λο­γι­στή του βρέ­θη­καν 55 αρχεία εικόνας και βίντεο µε παιδικό πορ­νο­γρα­φικό υλικό και η µητέρα του θύµατος ανα­γνώ­ρισε την κόρη της σε δύο βίντεο στα οποία αυνα­νί­ζε­ται γυµνή, στο δωµάτιό της.

Μεταξύ άλλων βρέ­θη­καν στον ηλε­κτρο­νικό υπο­λο­γι­στή του δράστη και µηνύµατα προς και από την ανήλικη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.