Την ίδρυση σχολής του εμπορικού ναυτικού στην Κάλυμνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής  ευρισκόμενος στο νησί μαζί με τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στα βόρεια Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κουρουμπλής, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού, υποσχέθηκε ότι θα ιδρυθεί στο νησί, γνωστό για τη ναυτική του παράδοση, σχολή εμπορικού ναυτικού – αίτημα που η τοπική κοινωνία θέτει εδώ και αρκετά χρόνια.

Στην Κάλυμνο έφτασε λίγο μετά τις 6:15 το απόγευμα  της Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017  επιβαίνοντας  στο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης «Γαύδος»  ΛΣ 090.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Στην προβλήτα του λιμένος Καλύμνου όπου κατέπλευσε το «Γαύδος» υποδέχτηκαν τον Υπουργό ο  Μητροπολίτης κ.κ Παίσιος ,ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης Ιωάννης Καρατζιούνης ,ο Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης , ο Διοικητής του  5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Νικόλαος  Καζαντζης, ο Έπαρχος Ιωάννης Θεμέλαρος, οι Αντιδήμαρχοι Μικές Ρήγας και Σακελλάρης Τηλιακός,ο Διοικητής του ΑΤ Καλύμνου κ. Δάσκαλος,ο Αερολιμενάρχης Μαθιός Δαγιάσης

Αμέσως μετά , μετέβη στο Επαρχιακό Μέγαρο όπου στο Γραφείο του Επάρχου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τις τοπικές Αρχές .

Συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Καλύμνου, κυρίως για ζητήματα υποδομών και στελέχωσης των υπηρεσιών, για τα οποία ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προωθηθούν οι διαδικασίες επίλυσης σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας, έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα και τα προβλήματα της Καλύμνου ,αναφέρθηκε ότι οι επισκέψεις αυτές στα ακριτικά νησιά έχουν σκοπό να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νησιώτες και οι πολιτικές που πρέπει να εκπονήσουν έχουν ταυτότητα νησιωτική αλλά και εθνική.

Σημείωσε την πολύ καλή συνεργασία που έχει το Υπουργείο με τη Δημοτική αρχή Καλύμνου, είπε ότι θα δει το θέμα της ελλιπούς ακτοπλοικής σύνδεσης προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια .

Για τη χρηματοδότηση της Σχολής Δυτών ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που το εξετάζει το Γραφείο του προκειμένου να το επιλύσει. Επίσης μίλησε και για το θέμα των προσλήψεων που του είχε τεθεί από το Δήμαρχο ,σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο

 

Νωρίτερα οι κ.κ. Κουρουμπλής και Σαντορινιός, επισκέφθηκαν τη Λέρο, τους Λειψούς και το Αγαθονήσι, ακούγοντας από πρώτο χέρι από τους κατοίκου των νησιών τα προβλήματα που απασχολούν κάθε περιοχή.

Λόγω του περιορισμένου χρόνου, δεν κατέστη δυνατό να επισκεφθούν το νησί της Κω, όπως ήταν προγραμματισμένο και όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες.

Σε συνάντηση πάντως που είχε με τον δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, ο κ. Κουρουμπλής έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί το νησί εντός του Ιανουαρίου, με σκοπό να υπάρξει συζήτηση και συνεργασία εφ’ όλης της ύλης.

 

 

.kalymnos-news.gr/Ημερησία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ