Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει τομέας της δημόσιας ζωής που να μην έχει πληγεί από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα.
Δεν αποτελεί σχήμα λόγου, ότι τα οικονομικά των 325 Δήμων της χώρας βρίσκονται επί ξυρού ακμής.
Η οικονομική κατάσταση και δυσπραγία των Δήμων, που οδηγεί στην πλήρη αδυναμία, πλέον, άσκησης βασικών αρμοδιοτήτων και κάλυψης των υποχρεωτικών (ανελαστικών) δαπανών τους, αποτελούν αντανάκλαση της σκληρής οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα.
Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο πλαίσιο και την υπάρχουσα αρνητική συγκυρία καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και το κράτος, να σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος στα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας και κοινωνικής συνοχής. Κάτω από αυτό το πρίσμα είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο Δήμος Ρόδου κατόρθωσε με το κλείσιμο του «ταμείου» του έτους 2016 να παρουσιάζει πραγματικό ταμειακό υπόλοιπο της τάξεως των 30,4 εκατ. ευρώ έναντι 22,2 εκατ. ευρώ του έτους 2015!
Σύμφωνα συγκεκριμένα με στοιχεία που επεξεργάζεται η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου και πρόκειται να παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου ανήλθε σε 30.530.674,01 ευρώ ενώ προς απόδοση βρίσκονται κρατήσεις ύψους 100.000 ευρώ περίπου.
Το ύψος του προϋπολογισμού το έτος 2016, μετά και τις αναμορφώσεις ανήλθε σε 223,7 εκατ. ευρώ.
Τα βεβαιωθέντα έσοδα σε 205,3 εκατ. ευρώ και τα διαγραφέντα σε 1,1 εκατ. ευρώ ενώ εισπράχθηκαν συνολικά 110,9 εκατ. ευρώ.
Το κόστος της μισθοδοσίας το έτος 2016 ανήλθε σε 27,05 εκατ. ευρώ ενώ πληρώθηκαν δαπάνες ύψους 80,3 εκατ. ευρώ.
Υπολείπονται προς εξόφληση δαπάνες ύψους 1.024.000 εκατ. ευρώ περίπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ