«Το Νοσοκομείο λειτουργεί με ασφάλεια και επάρκεια»

Από: 1 λεπτό ανάγνωση

Ο διοικητής των Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου κ. Βασ. Παπανικόλας, προέβη χθες στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:
«Στην «εργολαβική» ενασχόληση κάποιων με την προβολή αρνητικών και δυσφημιστικών σχολίων για το Νοσοκομείο μας, των οποίων ο στόχος έχει γίνει πλέον ξεκάθαρος, επιλέγω να απαντήσω με θετικά στοιχεία.
Σε απάντηση λοιπόν για «λουκέτα κ.ο.κ.», το έτος που πέρασε από πλευράς νοσηλείας, η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:
-Νοσοκομείο Καλύμνου: με 68 κλίνες, νοσηλεύθηκαν 2.020 άτομα που πραγματοποίησαν 8.210 μέρες νοσηλείας
-Νοσοκομείο Κω: με 59 κλίνες, νοσηλεύθηκαν 4.045 άτομα που πραγματοποίησαν 10.841 μέρες νοσηλείας
-Νοσοκομείο Ρόδου: με 297 κλίνες, νοσηλεύθηκαν 23.867 άτομα που πραγματοποίησαν 68.952 μέρες νοσηλείας
Σε ό,τι αφορά τα Κέντρα Υγείας το 2012 η κίνηση είχε ως εξής:
Κ.Υ. Αρχαγγέλου: εξυπηρετήθηκαν 33.419 τακτικά περιστατικά και 7.969 επείγοντα περιστατικά, σύνολο 41.379 περιστατικά
Κ.Υ. Έμπωνα: εξυπηρετήθηκαν 2.511 τακτικά περιστατικά και 3.131 επείγοντα περιστατικά, σύνολο 5.642 περιστατικά
Κ.Υ. Καρπάθου: εξυπηρετήθηκαν 5.828 τακτικά περιστατικά και 2.550 επείγοντα περιστατικά, σύνολο 8.379 περιστατικά.
Αυτά είναι τα στοιχεία και καμιά παραπληροφόρηση δεν μπορεί ούτε να τα αντικρούσει ούτε να τα μεταβάλει.
Θα σταματήσω εδώ τον δημόσιο διάλογο γιατί όχι μόνο δεν βοηθά αλλά τουναντίον βλάπτει και δυσφημεί σε μεγάλο βαθμό τον τόπο, με την κατηγορηματική επανάληψη ότι «Το Νοσοκομείο λειτουργεί με ασφάλεια και επάρκεια». Αν δοθεί συνέχεια αυτή θα γίνει μόνο δια της νομικής οδού».

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΒΒΗΣ
“Η προσπάθεια του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου να δημιουργήσει αντιπαλότητα μεταξύ των κατοίκων δυο πρώην δημοτικών ενοτήτων θα πέσει στο κενό”.
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ρόδου και πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής με αφορμή την επιστολή του διευθυντή του ΚΥ Αρχαγγέλου προς το Νοσοκομείο Ρόδου.

“Να υπενθυμίσω στον προϊστάμενο του ΚΥ Αρχαγγέλου ότι προΐσταται και του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου. Ταυτόχρονα να του επισημάνω ότι στη δεκάχρονη παρουσία μου στα κοινά, κυρίως της Νότιας Ρόδου, δεν ήταν “παρών” ούτε μια φορά στις συσκέψεις, στις συναντήσεις και στις κινητοποιήσεις για τη βελτίωση του τομέα υγείας στην περιοχή. Η συνεισφορά του πρώην Δήμου Νότιας Ρόδου στην υπόθεση αυτή είναι γνωστή. Η προσπάθειά του να δημιουργήσει αντιπαλότητα μεταξύ κατοίκων Αρχαγγέλου και Νότιας Ρόδου δεν συνάδει με την απασχόληση και την υποχρέωσή του να παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους. Η βελτίωση των υποδομών υγείας σε όλη την περιοχή (Αρχάγγελος, Λίνδος, Νότια Ρόδος) δεν μπορεί να σημαίνει την ουσιαστική κατάργηση της μοναδικής υποδομής υγείας (δημόσιας και ιδιωτικής) δηλαδή του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου. Εμείς θα συνεχίσουμε και χωρίς αυτόν”, δήλωσε ο κ. Σαββής.